REKLAMI GEÇ

Bir pencere açtılar

Bir pencere açtılar

Ulusal Ajans’ın desteklediği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Halk Eğitim Merkezi’nin 2. AB projesi olan ‘Dünyada bir pencere aç’ projesinin üçüncü toplantısı, İtalya’nın Senigalli Şehri’nde yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2009 Perşembe, 19:10

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin (Ulusal Ajans) desteklediği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci Avrupa Birliği projesi olan ‘Dünya da bir pencere aç’ projesinin üçüncü toplantısı Adriyatik’e kıyısı olan İtalya’nın Senigallia şehrinde düzenlendi.
Toplantı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “50 yaş ve üstüne bilgisayar ve internet öğretimini amaçlayan bir proje olan ‘Dünyada bir pencere aç’ projesinin Haziran ayı içinde gerçekleştirilen toplantısı, bu senenin son toplantısı ve aynı zamanda seneye açılacak kurslar için alt yapının tamamen oluşturulması anlamına geliyor. Daha önceki toplantılar, daha çok altyapının oluşturulması adına yapılabileceklerin ele alındığı toplantılar oldu. Denizli Halk Eğitim Merkezi proje ekibinin yanı sıra ilgili ortak Denizli Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yer aldığı İtalya toplantısının kalabalık bir ekiple gerçekleştirdik” dedi.
Oğuz, “Toplantıda diğer ülkelerle ortaklaşa kullanılacak kitapçık ve ilgili çalışmaların bir kez daha gözden geçirildi. Çalışmaların üzerinde titizlikle durularak, gelecek sefer yapılacaklar hakkında yol haritasının çizildi. Toplantıya katılan 50 yaş ve üstü kişilerin fikirlerinin alınması, ilk başta düzenlenecek kursun ve pilot grubun içeriğinin görüşülmesi toplantının ana konusunu oluşturdu” diye konuştu.
Oğuz, “İtalya toplantısına diğer ülkelerdeki ortaklar 50 yaş ve üstü kişileri getirdi. Önümüzdeki sene açacağımız kursta başarılı olan 50 yaş ve üstü kişileri yurtdışına gönderilecek. Toplamda 5 ülkenin yer aldığı projede Türk ekibinin çalışmasının ve önerilerinin yine beğeni toplaması, gözden kaçırılmaması gerekir. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında açılacak ve öncelikle pilot grup niteliğinde hayata geçecek kurs için 50 yaş ve üstünü bilgisayar ve internet öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı