REKLAMI GEÇ

“Birinci, ikinci kirliliği var”

“Birinci, ikinci kirliliği var”

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Sabri Yıldız, ÖSYM’nin bu sene LYS, YGS ve SBS’de, her sene yaptığının aksine, ilk 5-10 bin sıralamasını açıklamadığını, o yüzden dershaneler tarafından açıklanan birinciliklerin farazi olduğunu belirterek, “Birinci, ikinci kirliliği var” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2011 Perşembe, 16:54

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Sabri Yıldız, bu sene LYS, YGS ve SBS’de birinci ve ikinci kirliliği yaşandığını söyledi. Yıldız, her yıl, sınavlar sonrasında ilk 5 bin ya da on bin sıralamasını açıklayan ÖSYM’nin, bu sene YGS, LYS ve SBS’de bu sıralamayı açıklamadığını, bu yüzden dershaneler tarafından açıklanan birincilik ve ikinciliklerin farazi olduğunu belirtti.

Denizli Dershaneler Derneği Başkanı Yıldız, “ÖSYM, geçmiş yıllarda, sınavların sonuçlarının belirlenmesinin ardından, ilk 5-10 bin sıralamasını açıklıyordu. O zaman, kimin hangi dalda birinci olduğunu biliyorduk. Ama bu sene ÖSYM açıklamadı, Milli Eğitim Bakanlığı da bu sene bu verileri paylaşmadı. ‘16 birincilik, 12 birincilik var’ deniyor. Bunların hepsi farazi. Derece ilan eden arkadaşların açıkladığı dereceler sağlıklı bilgilerle oluşmuş değil. Burada birinci ve ikinci kirliliği var” dedi.

Denizli’de il merkezinde 60, il genelinde ise 30 dershane olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Sınav sonuçlarına göre belirlenen başarı sıralamalarını ÖSYM açıklamadığı sürece, gerçek dereceler ortaya çıkmaz. Belki Denizli merkezdeki öğrencilerin sınav sonuçları, dershanelerin kendi aralarında kurduğu iletişimle öğrenilebilir. Ancak hiç dershaneye gitmeyen, ilçede oturan bir öğrencinin sınav sonucunu bilemeyiz. O veriler, eskiden bizlere, üniversitelere veriliyordu. Bu sene gerek güvenlik gerekçesiyle, gerekse özel üniversiteler arasındaki burs yarışının, eğitim sınırlarını aşıp ticari bir ilişkiye dönüşmesi nedeniyle, bu veriler açıklanmadı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı