REKLAMI GEÇ

Çanakkale hayalleri gerçek oldu

Çanakkale hayalleri gerçek oldu

Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Belevi Beldesi İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencileri hayatlarında ilk defa, düzenlenen geziyle Çanakkale’yi görme fırsatı buldu. Öğrencilerin velilerinin de katıldığı 28 kişilik kafile özellikle Şehitler haftasındaki organizasyonda şehitlerimizin savaştığı siperleri, şehitlikleri, müzeleri ve arkeolojik alanları gezdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2012 Çarşamba, 10:29

Çanakkale’yi doyasıya gezen Belevi İlköğretim okulu öğrencileri şehitlerimizin savaştığı siperleri, şehitlikleri, anıları, tabyaları, müzeleri ve arkeolojik alanları gezdi. Rehber eşliğinde Belevi İlköğretim okulu öğrencileri aynı zamanda onlara eşlik eden velileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Kesikdere Şehitliği, Seddülbahir Savaş Alanı, Ertuğrul Tabyası gibi yerlerin yanı sıra Anafartalar Savaş alanlarını da gezdi. Conkbayırı Atatürk Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57.Piyade Alayı Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Arkeolojik ve Tarihi Sitler Tabip Hasan Paşa Camii, Müzeler ve Yerleşmeler, Salim Mutlu Özel Harp Anılar Koleksiyonu, Truva Maketi ve Aynalı Çarşı’yı gezdi. Belevi İlköğretim okulu öğrencileri Çanakkale’yi ve şehitler anıtını gördükleri için çok mutlu olduklarını dile getirirken, veliler ise Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini belirttiler.

Geziyi planlayan Belevi Beldesi İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğretmeni Musa Sürer “Tarih bilgilerini ve kültürlerini güçlendirmek, aynı zamanda atalarımızın vatanı müdafaa ettiği toprakları bizzat yerinde görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen gezimizin çok yararlı geçtiğini düşünüyorum. Ayrıca rehberimizin anlatımıyla adeta canlı olarak o duyguları yaşayan öğrencilerimiz Çanakkale şehitleri hakkında çok yönlü bilgi edindi. Çanakkale ruhunu her zaman canlı tutmanın en etkili yolu yeni nesli bu topraklara getirip gezdirmek ve o havayı yaşatmaktır. Bu amaçlarla öğrencilerimizi buralara getirip o günlerde yaşananları öğretmeye çalıştık” diye konuştu. Sürer daha önce okulun bu tarz bir etkinliği olmadığını, ilk kez böyle bir geziyi kendi imkanları ile yaptıklarını hiç bir yerden yardım talep etmediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

ayşe öksüz   -  Bağlantı 9 Nisan 2012, 14:59

terçih ederim herkezin görmesini isterim

esra kayayurt   -  Bağlantı 9 Nisan 2012, 14:57

çok güzel bir geziydi çok eylendik

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı