REKLAMI GEÇ

ÇOCUKLAR DOĞAYI PAMUKKALE’DE KEŞFEDECEK

ÇOCUKLAR DOĞAYI PAMUKKALE’DE KEŞFEDECEK

Denizli’de, SHÇEK’in yurtlarında kalan çocuklar ile ilköğretim 4, 5 ve 6. sınıflarda okuyan çocuklara, “Pamukkale’de Yaz Laboratuvarı” projesi ile doğayı keşfetme ve tanıma fırsatı sunulacak.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2011 Salı, 17:09

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile hazırlanan Pamukkale’de Yaz Laboratuvarı Projesi, PAÜ Eğitim Fakültesi’nde yapılan toplantıda tanıtıldı. Projeyi tanıtan PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Bilge Taşkın Can, proje ile Denizli’de bulunan ilköğretim 4, 5 ve 6. sınıf ilköğretim öğrencileri ile aynı yaş gurubunda SHÇEK’in yurtlarında kalan çocukların doğayı tanımalarının amaçlandığını söyledi.

Projenin, Pamukkale Ören Yeri’nde açık laboratuvar uygulaması olarak yapılacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Can, “Öğrenciler bu proje ile hem tarihi, arkeolojik ve kültürel kaynakları tanıma fırsatı bulacaklar hem de doğanın işleyiş temellerini ve süreçlerini gözlem yaparak keşfetme şansını yakalayacaklar” dedi. Can, proje uygulamasının 12-16 Eylül ve 19-23 Eylül tarihlerinde iki etap olarak gerçekleştirileceğini, projeye katılacak öğrencilerin PAÜ ve TÜBİTAK’ın internet siteleri üzerinden yapılacak başvuruya göre belirleneceğini, her etap için SHÇEK’ten 5, ilköğretim okullarından da 10’ar öğrencinin kabul edileceğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı