REKLAMI GEÇ

CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ BAŞLADI

CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ BAŞLADI

Öğrencilerin Çanakkale, Afyon ve Kütahya’da bulunan Milli Mücadele destanının önemini kavramaları amacıyla düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezilerine katılacak öğrenciler yola çıktı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2011 Pazartesi, 17:10

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yolcu etti. Uğurlama esnasında öğrencilere; “Çok önemli bir proje ile toprakları tarih kokan şehirlerimizi görme şansına eriştiniz. Bu geziler Bakanlığımız ve bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin bilgili ve kültürlü bir şekilde yetişmelerinde büyük önem arz etmektedir. Sizlerden isteğim atalarımızın vatan toprağını korumak için kanlarını döktükleri yerleri öğrenmeniz ve bu savaşların hangi zorluklarda kazanıldığı bilinci içerisine olmanızdır. Bu bilinçle çalıştığınız sürece de ülkemiz gelişmiş ülkeler içerisinde her zaman yer alacaktır. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında Denizli’ye 80 öğrenci kontenjanı ayrıldı.Birinci kafile Çanakkale iline, ikinci kafile Afyon-Kütahya illerine yolcu edildi.Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesiyle 2004-2010 yılları arasında toplam 65 bin 711 öğrenci bu savaşların yapıldığı yerleri gezdi. Bu yıl projeden bakanlığa bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 6 bin 480 öğrenci yine bu yerleri görecek ve tarihi yerinde öğrenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı