REKLAMI GEÇ

DENİZLİ EHLİYETTE 16. SIRADA

DENİZLİ EHLİYETTE 16. SIRADA

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Türkiye genelinde yapılan ehliyet yazılı sınav sonuçlarına göre Denizli’nin 16. sırada yer aldığını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2010 Çarşamba, 18:52

Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Denizli’nin ve ülkenin gelişmesi, daha da ileri gitmesi için eğitimin her alanında canla başla çalışarak büyük bir gayret gösterdiklerini kaydetti.

Eğitim alanında yapılan çalışmaların daima geleceğe yönelik çalışmaların başında geldiğini ifade eden Oğuz, ‘Eğitim öğretimin tamamı insana yönelik çalışmalardır ve bunun sonuçları uzun bir zaman sonra alınmaktadır. Denizli halkı da eğitime çok önem vermektedir. Sadece okullar değil, özel dershaneler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel bilgisayar kursları, özel yabancı dil kursları, sürücü kursları, etüt merkezleri gibi özel öğretim kurumları da Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde yer almaktadır. Özellikle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Dershaneler ve Sürücü Kurslarımızın büyük bir özveri ile çalıştıklarını biliyoruz. Ancak hiçbir kurum rekabetten dolayı yasaların dışında hareket edemez. Özel Öğretim Kurumları rutin olarak sürekli müdürlüğümüzce denetlenmektedir’ dedi.

Denizli’de sürücü kursu sayısının fazla olması nedeniyle rekabetin yaşandığını belirten Oğuz, ‘Bu nedenle sürücü kursları daha titiz denetlenmektedir. Müdürlüğümüze gelen yazılı ve sözlü şikayetler ile ilgili gerekli işlemler yapılmaktadır. 18 Aralık 2010 günü yapılan ehliyet yazılı sınavına, sınav öncesi yapılan denetimlerde sürücü kursunda derslere devam etmeyen 118 kişi müdürlüğümüzce titizlikle yapılan denetimler sonucunda kayıtları silinerek sınava alınmamıştır. Ayrıca 12 Aralık 2010 Pazar günü yapılan direksiyon uygulama sınavında da, sınava giren 1280 adaydan 428’i sınavdan başarısız olmuştur. Yine bakanlığımızın açıkladığı 21 Ağustos 2010 tarihli ehliyet yazılı sınav sonuçlarına göre Denizli, İlkyardım dersinde yüzde 74,86 başarı ortalaması ile Türkiye genelinde 15. Trafik ve Çevre Bilgisi dersinde yüzde 67,46 başarı ortalaması ile Türkiye genelinde 13., Motor ve Araç Tekniği Bilgisi dersinde de yüzde 73,68 ile Türkiye genelinde 25. sırada yer almıştır. Bu sınavda Denizli il olarak genel başarı sırasında ise Türkiye sıralamasında 16. sırada yer almıştır. Bu başarı sırasını daha yukarılara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğünde sınav komisyonlarında görev alan öğretmenler eğitim seminerlerine katılarak direksiyon uygulama sınavlarında görev almaktadırlar. Bu sınavlarda görev alan öğretmenler alacağı ücreti değil görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirerek görevlerini yapmaktadırlar’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı