REKLAMI GEÇ

Denizli, üniversiteye yerleştirmede 6.

Denizli, üniversiteye yerleştirmede 6.

Vali Yavuz Erkmen, LYS sonuçlarına göre; ÖSYM’ye başvuru yapan öğrencilerden, lisans programlarına yerleşme sıralamasında Denizli’nin Türkiye genelinde 6. sırada yer aldığını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2010 Pazartesi, 18:18

Vali Yavuz Erkmen, üniversiteye giriş sınavları ve yerleştirme sonuçlarında, Denizli’nin başarısını değerlendirdi. Lisans programlarına yerleşme sıralamasında Denizli’nin, Türkiye genelinde 6. sırada yer aldığını ifade eden Vali Erkmen, TS puan türünde çalışmaların yeniden değerlendirilmesi ve planlanması gerektiğini söyledi.

Vali Erkmen, “2010 yılında ilimiz değişen üniversite sınav sisteminde 11 Nisan’da yapılan YGS sınav türünde Türkiye genelinde 5. sırada yer almıştır. YGS (Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı) tüm öğrencilerin girmek durumunda olduğu, ortak bir sınav olup, ilimiz genel başarı durumunu objektif olarak yansıtmaktadır. İlimiz, 2010 LYS’de (Lisans Yerleştirme Sınavı) MF puan türünde Türkiye sıralamasında 5’inci, TM puan türünde 9’uncu, TS puan türünde de 58’inci sırada yer almıştır. MF ve TM puan türünde 5’inci ve 9’uncu sırada yer almamız, YGS’deki başarımızın devam ettiğini teyit etmiştir. TS puan türünde elde ettiğimiz 58. Sıra da bizim TS alanında yeni bir planlama yapmamız gerektiğini göstermektedir. Ancak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. A. Ünal Yarımağan’ın da ifade ettiği gibi, LYS öğrencilerin yalnız kendi alanları ile ilgili olarak girdiği sınavlar olup, illerin genel başarılarını objektif olarak yansıtan bir sınav değildir. ÖSYM’ce yapılan sıralamada, sınavına girilemeyen derslerin alanlara göre sınava girilmiş gibi değerlendirildiği görülmektedir. Örneğin LYS-1 (Matematik-Geometri) ve LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya-1) sınavına giren bir TM öğrencisi LYS-2 (Fizik,Kimya,Biyoloji) sınavına girmediği halde ,bu sınava da girmiş gibi sıfır puanla MF puanları hesaplanmış ve iller sıralaması bu sonuca göre yapılmıştır. Aynı öğrenci LYS-4 (Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu) sınavına girmediği halde bu sınava girmiş gibi sıfır puanla hesaplanmış ve TS iller sıralaması buna göre yapılmıştır. Bu durum bütün puan türleri için aynıdır. ÖSYM’nin sınavına girilen alanlara göre iller sıralaması yapması gerekirken, böyle bir sıralamanın yapılmış olmasına anlam verilememiştir” dedi.

“Başarımız devam ediyor”
Vali Erkmen, “ÖSYM kayıtlarına göre kitlesel başarımız (sınava giren öğrencilerden barajı aşan öğrencilerin durumuna göre) 2006’da yüzde 57.73, 2007’de yüzde 58.93, 2008’de yüzde 94.14, 2009’da yüzde 94.17 ve 2010’da (YGS’ye göre) yüzde 95.53 olarak tespit edilmiştir.LYS sonuçlarına göre; ÖSYM’ye başvuru yapan öğrencilerden, lisans programlarına yerleşme sıralamasında ilimiz Türkiye genelinde 6. sırada yer almıştır. Değişen sınav sistemi ve mevcut duruma bağlı olarak ilimizin başarısının devam ettiği ancak TS puan türünde çalışmalarımızın buna göre yeniden değerlendirilmesi ve bu yönden bir planlama yapılması gerektiği düşünülmektedir. Başarımızda emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize katkılarından dolayı teşekkür eder, üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılarının devamını dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı