REKLAMI GEÇ

Denizli’de 175 bin 699 öğrenci karne alıyor

Denizli’de 175 bin 699 öğrenci karne alıyor

Ders zili bugün yarı yıl tatili için son kez çalıyor. 741 okulda 175 bin 699 öğrenci karne alıyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Ocak 2012 Cuma, 08:30

2011–2012 Eğitim-öğretim yılının 1. yarıyıl dönemi bugün sona eriyor. Denizli’de ilk dönemde 544 resmi ve özel, 197 özel eğitim-öğretim kurumu ile toplamda 741 okulda 175 bin 699 öğrenci eğitim aldı. 10 bin 941 öğretmenin ter döktüğü eğitim öğretimin ilk dönemi bugün itibariyle biterken, öğrenciler karne almanın sevincini yaşıyor.

Bu tavsiye öğrencilere
Öğrencilere yarı yıl tatili öncesi seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Kendinizi asla karne stresine sokmayın. İkinci dönemde daha istekli ve planlı çalışarak başarılı olacağınıza inanıyorum. Cesaretinizi ve güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi, bol bol kitap okumanızı, ikinci kanaat döneminde de aynı azim ve sabırla, hatta daha çok çalışarak hedeflediğiniz başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Bu tavsiye velilere
Velilere seslenen Denizli Devlet Hastanesi Psikoloğu Önder Esen ise “Çocuğunuzun karnesini önemseyin dikkatlice inceleyin. Karnesini size anlatmasını isteyin ve onu etkin bir şekilde dinleyin. Hangi ders olursa olsun aldığı yüksek notları için tebrik etmeyi unutmayın. Düşük notları için ise suçlu aramayın. Çünkü ortada hatalı bir durum yok. Düşük notlar hakkında ki planlarını dinleyin, gerekirse yol gösterin. Çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın. Arkadaşlarının karnesini çocuğunuza sormayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı