REKLAMI GEÇ

DEPREM BİLİM OKULU EĞİTİM VERECEK

DEPREM BİLİM OKULU EĞİTİM VERECEK

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülen ve TÜBİTAK’ın da desteklediği Deprem Bilim Okulu projesi kapsamında, köylerde ve beldelerde görev yapan öğretmen, sağlık personeli ve din görevlilerine deprem eğitimi verilecek.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2011 Cuma, 13:15

PAÜ Deprem Bilim Okulu Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Salih Yılmaz, Temmuz ve Eylül aylarında kapılarını kırsal kesimde görev yapan kamu çalışanlarına açacaklarını belirtti. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden en önemli afetlerden birisinin deprem olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, bu konuda bilimsel ve teknolojik çalışmaların yanında eğitim ve toplumsal duyarlılık oluşturmaya yönelik etkinliklerin de ciddiyetle yürütülmesi gerektiğini söyledi. Hafif şiddetli depremlerde bile hasar gören kırsal yapılar dolayısıyla can kayıpları, yaralanma ve bina hasarlarına neredeyse her yıl şahit olunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu bölgelerde görev alan kamu personeli, öğretmen, sağlık personeli ve din görevlilerine verilecek deprem eğitimlerin, kırsal bölgelerdeki vatandaşlarımızın da bilinçlendirilebilmesi açısından önemli bir kilometre taşı olacağını biliyoruz” dedi.

Deprem Bilim Okulu projesi ile deprem konusundaki duyarlılığın sürekli olarak Türkiye gündemindeki yerini korumasını istediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Denizli, Türkiye’nin pek çok bölgesi gibi birinci derece deprem riskine sahiptir. Gerek depreme dayanıklı yapı yapmak, gerekse mevcut yapıların değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulanların güçlendirilmesi sürekli olarak gündemde olan ve olması gereken bir konudur” diye konuştu.

22 kişilik gruplar halinde yapılacak eğitimlerde, Deprem Bilim Okulu projesi kapsamında öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından, ‘Deprem nedir, nasıl oluşur? Yapıların deprem sırasındaki davranışları, depreme dayanıklı yapı tasarımı konularında temel bilgi, laboratuvar çalışması ve saha çalışması’ aşamalarından oluşan bir paket eğitim verilecek. Ayrıca Denizli civarındaki fay hatlarının geçtikleri bölgeler ziyaret edilecek. Deprem Bilim Okulu projesine Karadeniz Teknik, İnönü, Bilecik, Batman Üniversitesi ile Arnavutluk’tan Epoka Üniversitesi öğretim üyeleri de katkı sağlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı