REKLAMI GEÇ

DEYDER’den erken kayıt uyarısı

DEYDER’den erken kayıt uyarısı

Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER), velileri erken kayıt yapan dershanelere karşı uyardı.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2012 Pazartesi, 15:40

DEYDER’in Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısına Uğur Dershanesi İdari Yetkilisi Ersan Köse, Denizli Körfez Dershaneleri Müdürü İdris Albayrak, Seviye Dershaneleri Kurucusu Mahmut Çatlık, Çözüm Dershanesi İdari Yetkilisi Hasan Yapıcıoğlu ve Açı Dershanesi Kurucusu Cesur Tekeş katıldı.

DEYDER adına açıklama yapan Dernek Başkanı Hasan Yapıcıoğlu, velileri erken kayıt yaparak öğrencileri mağdur eden dershanelere karşı çok önemli uyarılarda bulundu. Erken kayıt yapan dershanelerin mevcut öğrencilerin zamanlarından çaldığına dikkat çeken Başkan Yapıcıoğlu, velilere erken kayıt için acele etmemelerini ve 1 Mart 2012’yi beklemelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

2012-2013 öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, bazı dershanelerin daha ilk dönem bitmeden Aralık-Ocak ayından başlayarak veli ve öğrencileri aradığını ve kayıt daveti yaptığını söyledi. Yapıcıoğlu şunları söyledi, “Sizi Aralık ve Ocak’tan başlayarak kayda davet eden dershaneler aldıkları yeni kayıtlara hizmet üretebilmek için halen ders gören öğrencilerin alacağı hizmetin aksamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle şu önemli uyarılarda bulunuyoruz. “Ocak-Şubat ayında kayıt olmak, hem ekonomik olmaması nedeniyle hem de öğrenim için çok erken bir tarih olması bakımından doğru değildir. Bu kadar erken kayıt yapan dershanelerin eğitim-öğretim hizmetinde önemli aksamalar olabileceği düşünülmektedir.  Bu kadar erken kayıt yapmak isteyen kurumların ekonomik problemlerinin olabileceği, bu nedenle önemli mağduriyetler yaşanabileceği akılda tutulmalıdır. Aralık-Ocak ayında erken kayıta başlayan dershanelere kayıt olarak, bu dershanelerin yeni kayıtlarını bir yıl sonra yine aynı tarihte başlatması nedeniyle mağduriyet yaşayabilirsiniz.”

Eğitim-öğretimi halen sürdüren öğrencilere bu yılda en iyi biçimde hizmet ederek öğrencilerle büyük başarılara imza atmak istediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Aralık-Ocak ayında kayıt başlatan derneğimiz üyesi olmayan dershanelerin aksine dernek üyesi dershanelerimiz kayıtlarına 1 Mart 2012’de başlayacaktır. Dernek üyesi dershaneler olarak bu erken tarihte kayıt telaşıyla uğraşmak yerine hala eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize emek, enerji ve zaman harcamak istemekteyiz. Üyemiz dershaneler yani Çözüm, Uğur, Sınav, Körfez, Seviye ve Açı Dershaneleri erken kayıt endişesi taşımadığından kayıt tarihini ötelemekte ve başarı için çalışmalarına devam etmektedir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı