REKLAMI GEÇ

“Dil, bir ulusun varlığının ve bağımsızlığının simgesidir”

“Dil, bir ulusun varlığının ve bağımsızlığının simgesidir”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Eğitim Sekreteri Ahmet Karaçam, 26 Eylül’ün Türk Dil Bayramı olması nedeniyle yaptığı açıklamada, dilin, bir ulusun varlığının ve bağımsızlığının simgesi olduğunu belirterek, herkesi Türkçeyi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2010 Cumartesi, 17:14

Eğitim-İş Denizli Şubesi Eğitim Sekreteri Ahmet Karaçam, 26 Eylül Dil Bayramı öncesinde bir açıklama yayınladı. Karaçam, açıklamasında, herkesi Türkçe’ye sahip çıkmaya çağırdı. Karaçam, “Türk Dil Kurultayı, 26 Eylül 1932’de, Türk Dil Kurultayı ile yaşama geçmiştir. Bu nedenle, 26 Eylülleri Türk Dil Bayramı olarak kutluyoruz. Bayram coşku demektir, bayram sevinç demektir. Halbuki Türkçemiz, kültür emperyalizminin etkisiyle yabancı dil özenticilerinin, öykünücülerinin elinde perişan olmuş ve sahipsiz kalmıştır. Dil Bayramı olarak 78. yılını kutladığımız bugünde de bayram sevinci ve coşkusu yerine büyük bir üzüntü yaşamaktayız” dedi.

“Ne kadar utanılacak durumda olduğumuzun farkında değiliz”
Karaçam, “ Yüz yıllar önce Karamanoğlu Mehmet Bey, 13 Mayıs 1277’de yayınladığı fermanında, ‘Bugünden sonra divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır’ diyerek, Türk diline sahip çıkarken bugün bizler ne kadar utanılacak durumda olduğumuzun farkında bile değiliz. Eğitim-İş Sendikası ve cumhuriyet devrimlerinin savunucusu eğitim işgörenleri olarak tüm ulusumuzu, yöneticilerimizi ve aydınlarımızı dilimize, kültürümüze sahip çıkmaya, dilimizi özenli kullanmaya, bir an önce de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmaya çağırıyor, Dil Bayramınızı kutluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı