REKLAMI GEÇ

Dr. Vehbi Esenlik’in ismi, tıp fakültesindeki derslikte ölümsüzleşti

Dr. Vehbi Esenlik’in ismi, tıp fakültesindeki derslikte ölümsüzleşti

Denizli’nin yakın tarihte önemli bir yere sahip olan ve 2018’de kaybettiğimiz İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Vehbi Esenlik’in ismi ölümsüzleşti. Esenlik’in tekstilci oğlu Yücel Esenlik, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptıracağı ek dersliğe babasının ismini verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2023 Pazartesi, 11:00

Denizli’de 40 ve 50 yaş üzerindekilerin hayatında bir kez muayene olduğu, Devlet Hastanesi’nin güler yüzlü iç hastalıkları uzmanı Dr. Vehbi Esenlik’in ismi ölümsüzleşti. 2018 yılında 87 yaşında hayatını kaybeden doktor Vehbi Esenlik’in tekstilci oğlu Yücel Esenlik, hem eğitim, hem de tıp camiasına önemli katkı sundu.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yetersiz gelen derslikleri için devreye giren Yücel Esenlik, ek derslik için bağış yaptı. Dr. Vehbi Esenlik’in isminin ölümsüzleşeceği derslik bağışı ile öğrenciler daha ferah ortamda tıp eğitimlerini tamamlayacaklar.

Hayırsever tekstilci Yücel Esenlik, (fotoğrafta sağda) “Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Biz sadece vesile olduk. Asıl esas yük hocalarımızın üzerinde. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel “Hayırseverimiz, ‘Dr. Vehbi Esenlik’ adına Tıp Fakültemizin yeni binasında çok güzel bir salonumuzun teşrifatını yaptırdı. Bizim için çok değerli. Bu salonda Türk tıbbına hizmet edecek iyi hekimler yetişecek. Biz de kendisine bunun sözünü veriyoruz. Kendisine fakültemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da Yücel Esenlik’e teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı