REKLAMI GEÇ

EĞİTİM-İŞ’TEN DERS VE EK DERS ÖNERİLERİ

EĞİTİM-İŞ’TEN DERS VE EK DERS ÖNERİLERİ

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kandemir, ders ve ek ders saatlerine ilişkin önerilerini sıraladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2010 Pazartesi, 17:23

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda yapılacak değişikliklerle ilgili olarak önerilerini dile getirdi. Kandemir, orta öğretim kurumları yönetmeliğinde, 36 kişilik sınıf mevcutlarının standarda bağlandığını hatırlatarak, “O halde, bu sayıların üzerinde okutulan her öğrenci için ilave ödeme yapılmalıdır. Örneğin: ‘Ek ders ücreti 31-40 arası öğrenci mevcudu olan sınıflarda yüzde 10, 41-50 arası mevcudu olan sınıflarda yüzde 20 ve 50’den fazla olan sınıflarda yüzde 50 fazla ödenir’ hükmü getirilmelidir” dedi.

Kandemir’in önerileri arasında, yöneticilerin maaş karşılığı girmeleri gereken ders saatinin 6’dan 1’e düşürülmesi de var. Kandemir, “Haftalık ek ders hesabında 2006 öncesine benzer bir yaklaşım sergilenmelidir. 2006 öncesinde iki gün okula gelmeyen bir sınıf öğretmeninin o hafta sadece 6 saat ek ders ücreti kesilirken, mevcut uygulamada 13 saat kesilmektedir. Bu uygulamaya son verilmelidir. Bu uygulama gerçek anlamda yanlış uygulamadır” dedi.

Yönetici ücretlerinin yeniden yapılandırılması gerektiğini savunan Kandemir, “Okul müdür, müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat derse girdikleri halde, 18-30 saat aralığında ek ders ücreti almaktadırlar. Millî eğitim müdürü, millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, tesis müdürü, sivil savunma uzmanı, uzman, ilköğretim müfettişi, ilköğretim müfettiş yardımcısı ve şefler haftada 25-15 saat ek ders ücreti almaktadırlar. Derslere girmeyen tüm bu yöneticilerimize (okul yöneticileri dahil) ek ders ücreti yerine makam ya da görev tazminatı verilmelidir ve bu tazminat şu anda mevcut olan ek ders ücretinden az olmamak üzere düzenlenmelidir” diye konuştu.

Yöneticiler arasında da adaletsizlik olduğunu belirten Kandemir, ikili eğitim yapılan okullarda görev yapan yöneticilerin mesai saatlerinin de düzenlenmesi ve bu yöneticilere ek ödeme yapılması gerektiğini söyledi.

Kandemir, özellikle atölye ve laboratuvar ortamında çalışan öğretmenlerin birçok meslek hastalığı ile karşı karşıya bulunduğunu da hatırlatarak, “Örneğin kimya metal makine döküm gibi alan ve dallarda görevli öğretmenlere, iş güçlüğü tazminatı ve öğlen yemek bedelleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verileri dikkate alınarak, mesleki ve teknik okullardaki görevli öğretmenlere ödenmelidir. Mesleki ve teknik eğitim okullarında atölye ve laboratuvar öğretmenlerine yılda en az iki defa iş kıyafeti yardımı yapılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı