REKLAMI GEÇ

Eğitim İş’ten sazlı sözlü 4×3 eylemi

Eğitim İş’ten sazlı sözlü 4×3 eylemi

Önce iş bıraktılar, sonra alanlara indiler. Denizli’de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şubesi, “Çocuklarımıza, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkalım” adıyla eylem yaptı. Hükümetin üzerinde çalıştığı 4+4+4 eğitim yasa tasarısının geri çekilmesi için yapılan sazlı, sözlü eylem oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2012 Salı, 14:30

Eğitim-İş Delikliçınar Meydanı’nda düzenlediği eyleme yaklaşık bin kişi katıldı. Öğretmenler saz çaldı, “Leylim ley, Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” türküleri ile “10.Yıl Marşı, Öğretmen Marşı ve İzmir Marşı”nı koro halinde söyledi. Kalabalık sık sık, “Aydınlık Türkiye cemaate geçit yok”, “Gerici eğitim istemiyoruz”, Çağdaş, laik, bilimsel eğitim”, Yılgınlık yok, direniş var”, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Parasız sağlık, parasız eğitim istiyoruz” sloganları attı. Öğretmenlerin eylem sırasında sazlı sözlü türküler ve marşlar söyleyerek adeta coştuğu eylemde pankartlarla da 4+4+4 eğitim sistemi protesto edildi.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “4+4+4 ile çocuk işçiliği ve çocuk istismarı yaygınlaşacak. Çocuk gelin sayısı hızla artacak.  Dışardan para ile okul bitirmenin yolu açılacak. Yaklaşık 70 bin öğretmen norm fazlası durumuna düşecek. Ülkemizin geleceği karartılacak. 10 yaşındaki çocuklarımızın mesleki seçim yapmaları beklenecek. 4+4+4 Yasa Tasarısı bu haliyle meclise geldiği gün Eğitim-İş olarak ülke genelinde iş bırakacağız. Çocuklarımıza, geleceğime ve ülkemize sahip çıkalım” dedi.

Eğitim İş öte yandan bu gün iş bıraktı. 900’e yakın sendika üyesi okullara gitmedi.

Basın açıklamasının ardından grup, Delikliçınar Meydanı’ndan Bayramyeri’ne kadar sloganlar atarak yürüdü. Eylem olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı