REKLAMI GEÇ

Eğitim İş’ten sınav ücretine tepki!

Eğitim İş’ten sınav ücretine tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liselerine geçiş sınavları için öğretmenlere belirlediği 30 TL’lik ücreti 80 TL’ye çıkarması tepki çekti. Eğitim İş Şube Sekreteri Gökhan Okulu, “Görülüyor ki amaç öğretmen seçmek değil cepten para çekmek” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2012 Perşembe, 14:42

 

Eğitim İş Denizli Şube Sekreteri Gökhan Okulu, öğretmenlerin Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler Liseleri’ne geçiş sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği ücrete tepki gösterdi. Daha önceki sınavda 30 TL olan ücretin niçin 80 TL’ye çıkarıldığını soran Okulu, bunun altında yatan gerekçeyi öğrenmek istediklerini belirtti.

Okulu, yaptığı yazılı açıklamada “Amaç, açıkça görülüyor ki öğretmen seçmek değil öğretmenin cebinden para çekmek. Bütün okulları Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüyorsanız bunu kolaylaştırmanız lazım. Öğretmenin önüne fahiş sınav ücretleriyle gelmenin mantığı sorgulanmalı” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Okulu, ayrıca yaptığı açıklamada sözleşmeli iken kadroya geçirilmiş öğretmenlerin, sınava katılabilmeleri için 3 yıllık görev zorunluluğu maddesiyle mağdur edildiklerine de değindi. “3 yıldan az sürede kadroya geçmiş sözleşmeli öğretmenlerin, sözleşmeyle verdiği hizmetler MEB tarafından dikkate alınmıyor. Bu nedenle 3 yıldan daha kısa süre önce kadroya geçmiş öğretmenler ne yazık ki sınava giremiyor” sözleriyle sözleşmeli öğretmenlerin mağdur edildiğini belirtti.

Okulu, bu ve benzeri sorunlar nedeniyle Eğitim İş Genel Merkezi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dilekçe ile başvurduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı