REKLAMI GEÇ

EĞİTİMCİYE BAŞBAKAN MESAİSİ

EĞİTİMCİYE BAŞBAKAN MESAİSİ

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazı gönderip, Başbakan’ın Aydın programı için ilçeden araç kaldıracaklarını, programı takip edeceklerin görevli izinli sayılacaklarını belirterek; idarecilere programı takip edin çağrısında bulundu. Bu iddia Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli’ye ait…

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2010 Perşembe, 12:34

Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, daha önceden planlanan bir örgüt etkinliği için geldiği Denizli’de, kendisine ulaştırılan bir belgeyi paylaşmak için çıktı basın mensuplarının karşısına. Adıbelli’nin ortaya attığı sav, bir hayli dikkat çekici. Adıbelli, önce Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken’in resmi yazıyla okul idarecilerini Başbakan Erdoğan’ın referandum turu kapsamında gerçekleştirdiği Aydın programına katılmaları çağırısında bulunduğunu söyledi. Bu çağrıyı, resmi bir yazışmayla gerçekleştirdiğini iddia eden Adıbelli, söz konusu yazının bir örneğini basın mensuplarına dağıttı. Yazıda Başbakan Erdoğan’ın Aydın gezisine katılacak okul idarecilerinin görevli izinli sayılacağının ve kendilerine bir araç tahsis edildiğinin yazdığını belirten Adıbelli, durumun yerel idarecilerin kamu personeli üzerindeki baskısına örnek oluşturduğuna dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan’ın bir açıklama yapmasını beklediklerini dile getiren Adıbelli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı.
“AKP’ye her yol mubah. Valiler bizim il başkanımız, kaymakamlar bizim ilçe başkanımız, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdürleri bizim AKP yöneticimiz gibi davranıyorlar ve baskı yapıyorlar” diye konuşan Adıbelli, Müdür’ün İlçe Kaymakamı’ndan habersiz, Kaymakam’ın Vali’den, Vali’nin Milli Eğitim Bakanı’ndan, Bakan’ın ise Başbakan’dan habersiz, onların bilgisi olmadan böyle bir adım atamayacağını da savundu.

İŞTE ADIBELLİ’NİN AÇIKLAMASI!
“AKP’ye her yol mubah. Valiler bizim il başkanımız, kaymakamlar bizim ilçe başkanımız, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdürleri bizim AKP yöneticimiz gibi davranıyorlar ve baskı yapıyorlar. Örnek mi? Eğitim-İş belgesiz konuşmaz. Sayın Başbakan; bugün şimdi Aydın’da Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü bir yazı yazıyor. Arkadaşlar çok önemli Sayın Başbakan’a sorun. Diyor ki yarın diyor, bugün için saat 10.30’da Aydın’ı ziyaret edecek. Bugün daire müdürleri, müdür yardımcıları, başmüdür yardımcıları milli eğitim müdürlüğü araba tutmuştur, o arabayla, müdürleri, müdür yardımcıları, başmüdür yardımcıları Aydın’a götüreceğiz. Diğer taraftan şunu diyor. Bugün için görevli izinli sayılacaksınız. Bu arkadaş Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü, AKP’nin ilçe başkanı mı? İlçe yönetim kurulu üyesi mi yani bunlar gözünü karatmış, artık devletin valisi de, devletin bütün kurumları da AKP ile iç içe bu Anayasa’ya evet dedirtmek için. Ama biz Eğitim-İş olarak takip ediyoruz. Bu İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında da suç duyurusunda bulanacağız. Mustafa Buğdayeken arkadaşımız, AKP ilçe başkanlığına soyunmuş, arabaları tutmuş, müdürlere talimat vermiş ve izinli saymış. Bu çok önemli. Sayın Başbakan’a bugün bunu sorun, belge burada, yanlışsa gitsin düzeltsinler. Sayın Aydın Valisi ne yapacak, Sayın Milli Eğitim Bakanımız ne yapacak? Sayın Başbakanımız ne yapacak soruyoruz? Ancak şunu biliyoruz ki, İlçe Milli eğitim Müdürü, Vali’ye güvenmese bunu yapar mı? Vali Milli Eğitim Bakanı’na güvenmese bunu yapar mı? Milli Eğitim Bakanı Başbakan’a güvenmese bunu yapar mı?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı