REKLAMI GEÇ

EĞİTİME ARA VERİLDİ

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Vali Yavuz Erkmen, “Domuz Gribi’nde endişe edilecek durumda değiliz” dedi. Hıfzıssıhha Kurulu, 4 gün sonra okulları tatil etti. Tatil kararının, çoğunluğu eğitimcilerin oluşturacağı eylem tarihine denk gelmesi ise soru işaretlerine yol açtı! Peki kurul niçin tatil kararı aldı?

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2009 Salı, 18:42

Vali paniğe mahal yok demişti!
Vali Yavuz Erkmen, geçtiğimiz Cuma, yaptığı yazılı açıklama ile okulların devamsızlık oranlarının yüzde 6’lar düzeyinde olduğunu ve geçen yıllarla karşılaştırıldığında bir olağandışı durum olmadığını duyurmuştu. “Denizlili vatandaşlarımızın grip konusunda duyarlılığına hak veriyoruz. Ancak endişelenecek bir durumda değiliz” diyen Vali Erkmen’in açıklamasından 4 gün sonra toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Domuz Gribi nedeniyle okulların bir buçuk gün tatil edilmesi kararını aldı.

Erkmen Ankara’ya gitti,
toplantıya Çapraz başkanlık etti!
Vali Yavuz Erkmen’in, Denizli’nin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili bakanlık düzeyinde görüşmelerde bulunmak üzere, öğle saatlerinde Ankara’ya gittiği ve yarın ilimize geri döneceği bildirildi. Bu nedenle öğleden sonra Vali Vekili Mehmet Çapraz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, okullarda Pazartesi ve Salı günü devamsızlık oranının yüzde 6’lardan yüzde 18,5 seviyesine çıkmasıyla böyle bir karara ulaştı. Bugün Uşak, Aydın ve Çanakkale’de bazı okullar ile Muğla’nın Fethiye ilçesindeki birkaç okulda da bir buçuk günlük tatil kararı alındı.

Çapraz veriler iki günde değişti
Vali Vekili Mehmet Çapraz, okullardaki devamsızlık oranın Cuma günü yüzde 6’larda seyrederken, son iki günde yüzde 18,75’e yükseldiğini ve bu nedenle böyle bir karar alındığını söyledi. “Bugün okullarımızda devamsızlık oranı yüzde 20’lere yaklaştı. Çocuklarımızın eğitim öğretimden kopmamaları ve çocuklarımızın sağlığı için böyle bir karar aldık. Çocuklarımız ve velilerimiz tereddütte kalmıştı. Gribal bir durum var tabi çocuklarda. Sayın Valimizin açıklama yaptığı gün devamsızlık oranı yüzde 6 iken, bu iki günde yüzde 18.75’e çıkması bizi harekete geçirdi. Bir de hastanelere yoğun bir şekilde yığılma başladı. Bu hareketlilik de iki gündür gözleniyor” diye konuştu.

Eylemle çakışması tesadüf mü?
İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun devamsızlıklar nedeniyle böyle bir karar alıp alamayacağı da merak konusu. Akıllara gelen bir diğer soru ise, eğitimcilerin de yoğun destek vereceği söylenen iş bırakma eyleminin yapılacağı gün okulların tatil edilmesinin bir tesadüf olup olmadığı. Bununla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, “Bu kararın iş bırakma eylemi ile ilgili herhangi alakası yok. Hiçbir şekilde biz bunu düşünmedik bile. Bizim için burada önemli olan çocuklarımızın sağlıydı. 1 Aralık tarihinde çocuklarımız okullarına dinlenmiş bir şekilde geri döneceklerdir” dedi. Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına göre dershanelerde de eğitim öğretime 1 Aralık tarihine kadar ara verildi” dedi.

“Eyleme hazırız” demişti ama
Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, eğitimciler olarak iş bırakma eylemine yoğun bir katılım sağlayacaklarını söylemişti. Ancak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar sonrası, Eğitim Bir Sen’in dışında, Türk Eğitim Sen’in de katılacağı iş bırakma eylemi, eğitimciler kanadında havada kaldı. Eğitim İş Başkanı Osman Kandemir, saat 11.00’de Çınar Meydanı’nda toplanarak tepkilerini dile getireceklerini söylerken, “İl Hıfzıssıhha Kurulu, sağlık verileri nedeniyle böyle bir karar aldıysa arkasındayız. Ancak devamsızlık nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu kararı alıp almayacağı soru işareti. Eylemle de çakışması başka bir konu” diye konuştu

ÇINAR’DA TOPLANIYORLAR!
Türkiye Kamu-Sen ve KESK çağrısıyla alınan ve Birleşik Kamu-İş, BASK ve HAKSEN üyelerinin de destek vereceğini açıkladığı bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle yarın Denizli’de birçok kamu kuruluşunda hayat duracak. Memurlar saat 11.00’de Çınar Meydanı’nda toplanarak, hükümetin memur zamlarına yönelik tutumunu protesto edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı