REKLAMI GEÇ

ER-BAKIR, ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

ER-BAKIR, ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü öğrencileri, geçtiğimiz günlerde, PAÜ Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir başkanlığında, Er-Bakır fabrikasını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2011 Pazartesi, 17:20

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2. Sınıf Normal Öğretim öğrencilerinden oluşan 35 kişi kişilik bir grup, PAÜ Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir idaresinde, okul sanayi işbirliği çerçevesinde, uygulamalarda ve incelemelerde bulunmak üzere, Er-Bakır AŞ’ye bir inceleme gezisi düzenledi.

ÖĞRENCİLERİN UFUKLARI GENİŞLEDİ
Program Başkanı Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir tarafından düzenlenen gezide, ilk önce Er-Bakır İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından bir konferans verildi. Konferansta, Er-Bakır’ın gelişimi ve günümüze kadar gelen gelişmeler, slayt gösterimi eşliğinde öğrencilere anlatıldı. Konferansın soru cevap bölümünde, öğrenciler, sorularının cevaplarını yetkililerden bilgi şeklinde alarak, ufuklarını genişletti, bilgilerini tazeledi.

HER SAFHAYI İNCELEDİLER
Konferansın ardından, Er-Bakır’ın çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, fabrika içinde yapılan gezilerle hammaddenin fabrikaya ilk girişinden, ince tel ve kablolara kadar geçen süreci ve son mamul ürün halinden, ambalajlanarak ihracatına kadar tüm safhalarını gördü.

ER-BAKIR’A HAYRAN KALDILAR
Er-Bakır fabrikasının Nasa’ya kadar ürün sattığını öğrenen öğrenciler, ilimizdeki bu son teknoloji ile yenilenen ve hızla gelişen bir fabrikanın olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Daha sonra, yetkililerin eşliğinde fabrikanın yönetim bölümünü de gezen öğrenciler, Er-Bakır’ın sistemine hayran kaldı ve okulu bitirdikten sonra bu tür işyerlerinde çalışma arzusunda olduklarını belirtti.

PAÜ VE ER-BAKIR YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR
İyi izlenimlerle Er-Bakır’dan ayrılan öğrenciler, girişimciliğin, yöneticiliğin önemini anladıklarını belirtti. Program Başkanı Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir, üniversite öğrencilerinin pratiklerinin gelişmesi, derslerde aldıkları bilgilerin uygulamalı programla bütünleşmesinde büyük yararlar olduğunu belirterek, “Üniversitemiz sadece nazari bilgiler değil, uygulamalı bilgiler vererek öğrencilerini donatmaktadır. Geleceğe hazırlanan bu öğrenciler, bu tür gezi programları ile gelecekte çalışacak oldukları sistemi tanıma imkanı da bulmaktadır. Er-Bakır yönetimine bu anlayışlarından dolayı teşekkür ederken, öğrencilerimizin hazırlanmasında gösterdikleri ilgiye de minnettarım” dedi. PAÜ Öğretim Görevlisi Necmi Özdemir, üniversite yönetiminin de öğrencilerin yetişmesinde ve sanayi işbirliği ile uygulamalı derslerin verilmesinde büyük emeklerinin olduğunu belirterek, “Gerek Rektörümüz Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, gerekse Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Oğuz Karadeniz’in, okul-sanayi işbirliğini desteklemeleri başarı oranımızı yükseltmektedir” dedi.

“ARA ELEMAN DEĞİL, ANA-ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ”
Öğretim Görevlisi Özdemir, Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun, ara eleman değil, ana elaman, aranan elaman yetiştirdiğini belirterek, “Yüksek okulumuzdan mezun ettiğimiz öğrencilerin okul hayatlarından sonra iş arama sorunları bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz hemen işe yerleştirilmekte veya aranan eleman olarak işe başlamaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı