REKLAMI GEÇ

ERKMEN KÜTÜPHANE AÇTI

ERKMEN KÜTÜPHANE AÇTI

Hürriyet İlköğretim Okulu’nda, veli ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile oluşturulan kütüphanenin açılışı Vali Yavuz Erkmen’in de katılımı ile gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2011 Çarşamba, 17:40

Açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Okul Aile Birliği Başkanı Recep Durmuş, Siyasi Parti Temsilcileri ile davetliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kütüphanenin okul yönetimi, öğretmenleri ve okul aile birliği ile birlikte güzel bir çalışma sonucunda oluşturulduğunu söyleyerek, İl Özel İdaresi tarafından da okula yangın merdiveni yapıldığını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Recep Durmuş, okulların yetiştirdiği bilgili insanlarla değer kazandığını söyleyerek, ülke zenginliklerinin bilgi zenginlikleri ile ön plana çıktığını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, kütüphanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, çocukların iyi yetiştirilmesinin önemli olduğunu ve bu konuda da herkese önemli görevler düştüğünü söyledi. Dünyanın teknolojik yarış içerisinde olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, yeni neslin bu yarış içinde yer alması gerektiğini ve bu sayede ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarak 2023 yılında küresel güç olma iddiamızın gerçekleşeceğini belirtti. Devlet bütçesinde en çok payı Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığını vurgulayan Vali Yavuz Erkmen, hızla büyüyen ilimizde fiziki ihtiyaçların hızla arttığını, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Belediye tarafından aktarılan payın yanında hayırseverlerin de bu konuda katkılarının da bulunduğunu ifade etti. Eğitime destek vermenin illaki okul yapmak olmadığına dikkat çeken Vali Erkmen, okulun sıralarının yenilenmesi, bilgisayar alınması hatta velilerin okul idaresi ve öğretmenleri ile sohbet ederek moral vermesinin eğitime destek vermek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin oluşmasında ve okula fiziki iyileştirmede bulunan hayırseverlere Vali Yavuz Erkmen tarafından teşekkür belgesi verildi. Kütüphanenin açılış kurdelesi ise Vali Yavuz Erkmen, öğrenciler ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri sınıflarda da incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet ettiler.

Öğrenciler, veliler ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile oluşturulan kütüphane, 50 m2’lik bir alanda bulunuyor. 2 bin 174 kitabın bulunduğu kütüphanede, öğrencilerin faydalanabilmesi içinde 2 adet bilgisayar bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı