REKLAMI GEÇ

Genç şairler Denizli’yi anlattı

Genç şairler Denizli’yi anlattı

Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği ‘Denizli’ konulu şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2012 Cumartesi, 12:21

Denizli Belediyesi Kent Konseyi ödüllü şiir yarışması düzenledi. Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Denizli’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törenle verildi.

Törene Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak, “ Biz çocukların ve gençlerin gözüyle Denizli’yi görmek istedik. Denizli’nin sahip olduğu değerleri şiir tadında sunmak istedik. Bu amaçla böylesine bir yarışma organize ettik. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yarışmayla edebiyat alanında insanın direk duygularına hitap eden en güzel tarz şiir ile kendine has güzellikleriyle her noktasında insana farklı duygular yaşatan Denizli’nin bir araya getirildiğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yarışmaya katılan tüm şiirleri Denizli Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında bir kitapta toplayacak ve şiir severlerle buluşturacağız” dedi.

Yarışmaya ilköğretim 6.7 ve 8’dan 99, lise ve dengi okullardan 43,  üniversiteden 38 öğrencinin eseri katıldı. Toplamda 180 eserin katıldığı yarışmada Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, Şair Öğretmen Fahrettin Koyuncu, Şair Psikolog Can Sinanoğlu’dan oluşan jüri üyelerinin titiz bir inceleme sonucu belirlediği her üç kategoride ilk dörde giren eserler sahipleri tarafından sahnede seslendirildi. Diz üstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, MP3 müzik çalardan oluşan ödüller ise öğrencilere protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada dereceye girenler ise şu isimlerden oluşuyor: “ İlköğretim kategorisi 1. ‘Denizli’ isimli şiiri ile Gizem Oruç 2. ‘Benim Güzel Denizlim’ şiiri ile Esra Çalımlı, 3. ‘Güzel Şehrim Denizli’ şiiri ile Pakize Yaman, 4. ‘Denizlim’ şiiri ile Ayşenur Albayrak Liseler kategorisi 1. ‘Şiir Gibi’ şiiri ile Büşra Hilal Duran, 2, ‘Diyarım’ şiiri ile Özgür Çiçek, 3. ‘Şirin Denizlim’ şiiri ile Serhat Burak Der, 4. ‘Sende Yaşamak’ şiiri ile Meral Uysal, Üniversite kategorisi 1. ‘Denizli Gibiyim’ şiiri ile Yavuz Ölker, 2. ‘Seçkin Memleketim’ şiiri ile Recep Murat Aydoğan 3. ‘Özleyeceğim’ şiiri ile Şefika Aslan 4. Denizli Şehrengizi’ şiiri ile Saltuk Buğra Bıçak”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı