REKLAMI GEÇ

Hayırlarıyla anılacak

Hayırlarıyla anılacak

Özellikle eğitime yaptığı katkılarla tanınan Babadağlı Hayırsever İş Adamı Osman Nuri Yılmaz vefat etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2010 Salı, 17:36

Babadağ’a yaptırdığı okullar, camii, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası, kütüphane ve memur lojmanları nedeniyle, “Babadağ’ın Mimar Sinan’ı” olarak anılan ve özellikle eğitime yaptığı katkılarla tanınan Babadağlı Hayırsever İş Adamı Osman Nuri Yılmaz vefat etti. Eğitime katkılarından dolayı, TBMM’den 2007’de ‘Üstün Hizmet Ödülü’ de alan Hayırsever İş Adamı Osman Nuri Yılmaz, en son 4 Mayıs 2010 tarihinde Babadağ’da yaptırılacak olan “Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Anaokulu” protokolünü, Vali Yavuz Erkmen ile birlikte imzalamıştı. Yılmaz, daha önce de Müşerref Yılmaz İlköğretim Okulu, Osman Nuri Yılmaz İlköğretim Okulu’nu, Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasını, İlçe Milli Eğitim Lojmanı binasını, Atatürk İlköğretim Okulu’nun ek binasını, Denizli’de bir sağlık ocağını, camiyi ve Kur’an kursunu ve lojmanını yaptırmıştı. Osman Nuri Yılmaz, Vali Erkmen ile imzaladığı son protokolle, eğitime son katkısını, Babadağ’a yaptırılacak Müşerref Osman Nuri Yılmaz Anaokulu’nun yapımı için 600 bin TL bağışta bulunarak yapmıştı.

Babadağ’da vefat eden Hayırsever İş Adamı Osman Nuri Yılmaz’ın cenazesi, 29 Eylül Çarşamba günü, öğle namazına müteakip, Babadağ Merkez Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Babadağ’da toprağa verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Yılmaz’ın vefat etmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Osman Nuri Yılmaz, tam bir eğitim gönüllüsü hayırseverimizdir. Denizli Babadağ ilçesine: Müşerref Yılmaz İlköğretim Okulu, Osman Nuri Yılmaz İlköğretim Okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası, Milli Eğitim Öğretmen Lojman Binası, Atatürk İlköğretim Okulu’na ek bina yaptırmıştır. Son olarak da Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Anaokulu protokolünü imzalamıştır. Milli Eğitim ailesi olarak eğitim gönüllüsü, değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet, Yılmaz Ailesi’ne sabır diliyoruz” dedi.

OSMAN NURİ YILMAZ KİMDİR?
1926 yılında Babadağ’da doğdu. Annesi Hacı Bodurlar’dan Halime (Arıkan) Hanım, Babası Hacı Murtuzlar’dan Mehmet Sadık Cemal Bey’dir. 1938 yılında Babadağ İlkokulu’ndan mezun olmuş, 19 yaşında eşi Müşerref Yılmaz’la evlenmiştir. İstanbul’da yaşayan Osman Nuri Yılmaz, önceleri tekstil işiyle uğraşmış, daha sonra 1943’te İstanbul’da ticaret ve inşaat işi yaparak iş hayatına devam etti. Osman Nuri Yılmaz, 1973 yılında, 15 ortaklı olarak kurulan Göveçlik İplik Fabrikası’nın kurucularından. İnşaat yapımı, müteahhitlik ve otel işletmeciliği yapmıştır. Hayatının tamamını hayrat yapıları yapmaya adayan Osman Nuri Yılmaz, Babadağ, Denizli ve İstanbul’da birçok hayır çalışması yapmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı