REKLAMI GEÇ

HEM ÇOCUKLARA HEM AİLELERİNE EĞİTİM

HEM ÇOCUKLARA HEM AİLELERİNE EĞİTİM

Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’nde, 0-6 yaş arasında olan ve herhangi bir alanda akranlarından geri kalmış çocukların, erken yaşta alacakları eğitimle, kendilerine yetebilecekleri becerilere sahip olmaları için, çocukların eğitiminin yanı sıra ailelerini de bilgilendiriyor ve destekliyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2010 Çarşamba, 17:16

Denizli’de geçtiğimiz yıl hizmete açılan, Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Türkiye’de her özür grubuna hizmet veren, ilk ve tek 0-6 yaş aile eğitimi yapan kurum. Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, 0-6 yaş arasında, herhangi bir alanda, akranlarından geri kalmış çocukların, erken yaşta eğitim almaları ve bu eğitim sonucunda, kendilerine yetebilecek temel becerilere sahip olmaları için ailelerin bilgilendirilmesini ve desteklenmesini temel alan bir eğitim kurumu. 0-6 yaş döneminde kazandırılamayan bazı davranışların, ileriki yıllarda kazanılmasının daha güç. Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’nin amacı da öncelikli olarak, bu sorunu yaşayan ailelerin, “Çocuğuma nasıl yardımcı olurum, çocuğum için ne yapabilirim, çocuğumun neye ihtiyacı var?” gibi soru ve sorunlarına çözüm bulmalarını sağlamak…

Eğitimler ücretsiz
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten resmi bir kurum olan Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda eğitime başladı ve tüm eğitim faaliyetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Merkezde, ‘Küçük Adımlar Eğitim Programı’ uygulanıyor. Avustralya Macquarie Üniversitesi tarafından geliştirilen, ülkemizde de yürütülmesi için Ankara, Gazi, Anadolu ve İstanbul Üniversiteleri tarafından Türkiye şartlarına uyarlanan bu program, 0-6 yaş arasındaki gelişimsel geriliği olan çocukların anne- babalarına yönelik hazırlanan bir erken eğitim programı.

Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’ne; herhangi bir gelişim alanında akranlarından anlamlı düzeyde gerilik gösteren; Down Sendromu, yaygın gelişimsel bozukluk (Otizm, Rett Sendromu, Asperger Sendromu), Serebral Palsi (CP), Mikrosefali, Hidrosefali, Hiperaktivite
Zihinsel Gerilik (MR) gibi gelişimsel geriliği olan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden (RAM) ya da herhangi bir sağlık kurumundan rapor almış çocuklar ve ailelerinin başvurabileceği gibi; herhangi bir sağlık raporu olmayan, akranlarından fark edilir düzeyde geri kalmış 0–6 yaş grubu çocuğa sahip tüm aileler de gelebiliyor.

Denizli Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’ne, 361 08 22 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. http://denizliecem.meb.k12.tr adresinden de merkez ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor. Merkez, Bereketli Mahallesi, 10169 Sokak No: 74 adresinde hizmet veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı