REKLAMI GEÇ

Her iki öğrenciden biri meslek lisesine

Her iki öğrenciden biri meslek lisesine

Kentteki ilköğretim okullarında, rehber öğretmenler tarafından yürütülen mesleki yönlendirme çalışmaları sonucu, meslek liselerini tercih eden öğrenci oranı yüzde 50’ye ulaştı. CSA Eğitim ve Kültür Vakfı ise, meslek liselerinin nitelik ve niceliğini tartışmaya açtı. Vakıf bu konuda bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2009 Salı, 01:00

Kentte sivil toplum örgütleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen farklı projelerle hem meslek liselerinin eğitimdeki işlevinin arttırılması, hem de öğrencilerin lise eğitimlerine ilişkin doğru yönlendirilmeleri hedefleniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2003 yılından bu yana, ilköğretim okullarındaki rehberlik çalışmaları, kısa süre içinde meyvesini verdi. 2003’te düz lise ve meslek lisesi oranları, yüzde 72’ye yüzde 20 iken, 2008 rakamlarına göre tercihler dengelendi.

2007- 2008 eğitim ve öğretim döneminde, 6 bin 444 öğrenci meslek liselerine kayıt olurken, 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminde, bu rakam 7 bin 317’e çıktı. Bu durum meslek liselerinin eğitim kalitesi ve kapasitelerini de tartışmaya açtı.

Kentin önemli eğitim kurumlarından CSA Eğitim ve Kültür Vakfı işte bu noktada, bir meslek lisesi projesini hayata soktu. Projede, genç neslin mesleki eğitimi için meslek liseleri adres gösteriliyor ve devlet-vatandaş işbirliğiyle meslek liselerindeki eğitimin kalitesinin arttırılması ile ilgili çalışmalar yürütülüyor.

Bunlardan birini Atatürk Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştiren CSA Eğitim ve Kültür Vakfı, okuldaki seminer ile çalışmalarını sürdürdü. Okul müdürleri ve çok sayıda rehber öğrenmenin katıldığı seminerde, öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesi ve ülke ekonomisinde meslek liselerinin önemi anlatıldı. Her kesimden bir konuşmacının katıldığı seminerde Prof. Dr. Hasan Erdoğan, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Necdet Yılmaz, İşadamı Şeref Hazer, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş ve Acıpayam Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Levent Polat, öğretmenlere meslek liselerinin önemini anlattı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik yapılan rehberlik çalışmalarının sonuçlarının, iyi derecelere geldiğini belirten Rehber Öğretmen Gülay Korkut, 2003 yılında başlatılan rehberlik çalışmaları neticesinde meslek liselerine olan yüzde 20’lik tercihin, 2008’de yüzde 51’e ulaştığını belirtti. Yapılan yönlendirmelerin önemli etkisi olduğunu da belirten Korkut, Denizli’nin ülke gelinde meslek liselerine olan tercihinde önemli noktaya geldiğini açıkladı.

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ise genç neslin kurtuluşunun, meslek liselerine bağlı olduğunu belirterek, iş dünyasının ve sanayinin meslek liselerine önemli derecede ihtiyacının bulunduğunu, meslek liselerinden eğitim almış öğrencilerin de sektörlerde kolayca iş bulabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı