REKLAMI GEÇ

HÜKÜMLÜ ÇOCUKLARINA KREŞ

HÜKÜMLÜ ÇOCUKLARINA KREŞ

Türkiye’de tek olan Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’nde 6 yaşından küçük çocukların cezaevi ortamından etkilenmemesi amacıyla kreş yapıldı. Kreşin açılışını ise Vali Yavuz Erkmen yaptı.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2010 Perşembe, 19:50

Bozkurt’taki Kadın Açık Cezaevi’nde kadın hükümlülerin 6 yaşından küçük çocuklarının cezaevi ortamından etkilenmemeleri, hayata daha iyi hazırlanmaları ve eğitimden mahrum kalmamaları için cezaevi bünyesinde oluşturulan kreşin açılışı gerçekleştirildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) girişimleriyle açılan kreşte 3-6 yaş arası 14 çocuk okul öncesi eğitimi alacak. Kreşin açılışına, Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Çardak Kaymakamı ve Bozkurt Kaymakam Vekili Halil Avşar, Cezaevi Müdürü Emel Şahin ve cezaevi yetkilileri ile kadın mahkumlar katıldı.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ
Cezaevi Müdürü Emel Şahin, cezaevinde hükümlülere yönelik yapılan sosyal çalışmalarla onları cezaevi sonrasındaki hayata hazırladıklarını söyleyerek, açılan kreşin cezaevinde yaşayan çocukların gelecek hayatları için büyük önem arz ettiğini söyledi.

PAÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA
Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, hükümlülerin kaldıkları süre içinde zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için sosyal aktivitelere önem verdiklerini, çocukların eğitimi için üniversite ile yapılan ortak çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

DESTEK DEVAM EDECEK
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç da, üniversite olarak Denizli’ye ekonomik alanın dışında sosyal olarak da hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyerek, yaptıkları desteğin bundan sonrada devam edeceğini belirtti.

BİLİMİN IŞIĞINDA HİZMET
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Türkan Erdoğan, 2 yıl boyunca yapılan çalışmalarla Denizli’ye bilimin ışığında hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerinin süreceğini söyledi.

HAYATA BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞECEK
Vali Yavuz Erkmen ise kadın hükümlerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, onların çocuklarının da eğitim alması amacıyla, cezaevinde kreş oluşturduklarını belirtti. Hükümlüler için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okuma yazma kursları açtığını, bayanlara yönelik burada üniversitedeki öğretim görevlileri tarafından çeşitli konularda sosyal amaçlı bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Vali Erkmen, “Özellikle burada kalan bayan hükümlülerin sorunlarıyla birebir ilgilenmek, onlara sahip çıkmak, sorunların nasıl giderilmesi konusunda neler yapılabileceği hususunda biraz kafa yorup o sorunları sahiplenme olayıdır. Bu arada bazı bayan arkadaşlarımızın çocukları da burada mevcut.
6 yaşından küçük olan bu çocukların da buradaki ortamdan etkilenmemeleri, hayata daha iyi hazırlanmaları ve eğitimden mağdur kalmamaları nedeniyle cezaevi bünyesinde kreş oluşturuldu. Bu kreşte de şu anda çocuklarımız okul öncesi eğitim anlamındaki eğitimlerini alıyor. Bir bütün olarak düşündüğümüz zaman cezaevinde yalnız gelip burada cezasını çeken ve bekleyen bir konumda olmaktansa buraya düşen kişilerin bundan sonra buradan çıktıktan sonra hayata bakış açılarını daha olumlu hale getirebilmektir” diye konuştu.

SORUNLARI ÇÖZERİZ
Bayan hükümlüleri daha bilinçlendirebilmek ve sosyal yönden daha donanımlı hale getirmek amacıyla yapılan bu eğitim çalışmalarının çok büyük faydasının görüldüğünü dile getiren Vali Erkmen, “Hepimizin amacı sorunları en aza indirgemek. İster bayan olsun, ister erkek olsun bu tip yerlerde bulunan arkadaşlarımızla görüşmeler yapmak suretiyle onların sorunlarını sahiplenip, sonuçta da bu sorunların kaldırılması hepimizin görevidir. Biz de bu çalışmaları destekliyoruz. Arkadaşlarımızın yanında bulunmaya gayret ediyoruz. Hem buradaki hem diğer cezaevindeki arkadaşlar, cezalarını çekip normal hayata döndükleri zaman, buradan çıkartacakları derslerle, buralara bir daha dönmeyecek şekilde inşallah toplumdaki yaşantılarına devam ederler. Bütün dileğimiz budur” dedi.

SATRANÇ MAÇI BERABERE BİTTİ
Kreşin açılış kurdelesi Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Erkmen ve beraberindekiler kreşin açılışının ardından çocuklarla bir süre ilgilendi. Vali Erkmen ayrıca bir kadın hükümlü ile satranç oynadı ve maç berabere bitti.

PROTOKOL YENİLENDİ
Bu arada, kadın hükümlüler için, iletişim, stresle baş etme yolları, kadında sık görülen ruhsal bozukluklar, aile planlanması gibi konularda çalışmalar yapıldığı bildirilirken, bu çalışmalara 2011 yılında da devam edilmesi için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol yenilendi.

EK BİNADA İNCELEME
Vali Yavuz Erkmen, cezaevi programının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek bina inşaatında incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ek bina, 12 derslikli olacak ve 6 sınıf anaokulu olarak kullanılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Öztaş, okulun inşaatı hakkında Vali Yavuz Erkmen’e bilgi vererek, inşaatın 2010-2011 eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılına yetiştirileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı