REKLAMI GEÇ

KAMP İÇİN TERCİH PAÜ

KAMP İÇİN TERCİH PAÜ

Pamukkale Üniversitesi özellikle basketbol camiasında bulunan profesyonel ekiplerin cazibe merkezi haline geldi. BEKO Basketbol Ligi takımlarından Bornova Belediyespor ve Trabzonspor kamp için PAÜ’yü tercih etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2010 Cuma, 17:53

12 günlük kamp için PAÜ’ye gelen Bornova Belediyespor, uzman kadro tarafından kondisyonel ve laboratuar testlerden geçti. Türkiye’nin olimpiyat bayrağına sahip tek üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi, profesyonel kulüplerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tesisleşme ve uzman kadrosuyla her yıl bir çok takımın kamp merkezi haline gelen Pamukkale Üniversitesi, BEKO Basketbol Ligi takımlarından Bornova Belediyespor’u ağırladı. Prof. Dr. Emre Erol ve ekibi tarafından kondisyonel testlerden geçen sporcular daha sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda “İzokinetik Kas Kuvveti Testleri” ne girdiler. Prof. Dr. Füsun Ardıç ve ekibi tarafından yapılan testlerle sporcuların kas kuvvetlerindeki eksiklik ve dengesizlikler belirlenmekte ve bu sayede hem sakatlık riskinin azaltılması hem de performansın artırılması mümkün olmaktadır.

Cazibe merkezi haline geldik
Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Erol, her alanda olduğu gibi sporda da önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, profesyonel takımların ilgi odağı haline geldiklerini söyledi. Bornova Belediyespor’dan sonra Trabzonspor Basketbol Takımı’nın da kamp için Pamukkale Üniversitesi’ni tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Erol, “Pamukkale Üniversitesi basketbol camiasında sezon hazırlığı öncesi cazibe merkezi oldu. Bornova Belediyespor iki yıldır kamp yeri olarak üniversitemizi tercih ediyor. Uzman kadromuzla sporcuları kuvvet, dayanıklılık, sürat ve hareketlilik gibi özel testlerden geçiriyoruz. Kamp boyunca takımların her zaman yanında oluyoruz” dedi.

Spor Salonu ile hedefler büyüyecek
Prof. Dr. Emre Erol, kampüste yapımı devam eden spor salonunun tamamlanmasıyla birlikte üniversite ve Denizli olarak uluslararası bir çok organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Erol, “Denizli’nin en büyük spor salonu önümüzdeki sene tamamlanacak. Böylece uluslararası ve ulusal tüm organizasyonlara talip olacağız. Ayrıca bir çok branşta milli takım kamplarına da ev sahipliği yapacağız” dedi. Denizli’nin en büyük spor salonunda 5 bin seyirci kapasitesi, antrenman sahaları, büyük araçlar için salon içinde özel alan, seyirci locaları ve kafeterya bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı