REKLAMI GEÇ

LİSE İÇİN 35. PROTOKOL İMZALANDI

LİSE İÇİN 35. PROTOKOL İMZALANDI

Denizli’de yaptırılacak üçüncü Endüstri Meslek Lisesi’ne hayırseverlerin katkısı sürüyor. Son imzalanan protokolle birlikte imzalanan protokol sayısı 35’e yükseldi ve hayırseverlerin yapacakları katkı da 2 milyon 625 bin TL’ye ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2011 Cuma, 14:32

Vali Yavuz Erkmen’in makamında imzalan protokolle, Özpekler İnşaat Taahhüt Dayanıklı Tüketim Malları Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına hayırsever Mustafa Özpek 75 bin TL’lik protokole imza koydu. Atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olması beklenen ve yarısının hayırseverler tarafından karşılanması hedeflenen okulun maliyetinin, imzalanan protokollerle birlikte 2 milyon 625 bin TL’si karşılanmış oldu.

Vali Erkmen, hayırsever Mustafa Özpek ve oğlu Yasin Özpek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada, atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olacak olan Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin maliyetinin yarısının hayırseverler tarafından karşılanmasını arzu ettiklerini ve şu ana kadar imzalanan protokoller ve bundan sonra imzalanacak protokollerle bu hedefin gerçekleştirilmesi yolunda önemli mesafeler alındığını belirterek, “ Değerli hayırseverlerimiz Mustafa Özpek’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Devletimizin, İl Özel İdaremizin ve Belediyemizin okul yaptırmak için ayırdığı kaynakların yeterli gelmediği durumlarda hayırseverlerimiz devreye giriyorlar. Hayırseverlerimiz Denizli’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı verirken bir taraftan da eğitime katkıda bulunuyorlar. Mustafa Özpek ilimizde alabalık işleme konusunda öncülük etmiş ve balıkçılığın en gelişmiş olduğu Kuzey Avrupa ülkelerine bile ihracat yapar duruma gelmiştir. Bu bizlere gurur veriyor. Kendilerine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayırsever Mustafa Özpek de Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdürünün kendilerine sunduğu değerlendirdiklerini ve bu hayır yatırımı yapmaya karar verdiklerini belirterek, “ Bizim de bu hayır yatırımında katkımız olsun istedik. Çoban olarak gelip bu ilde böyle bir yatırım yapıp böyle bir hayıra katkı yapmak bizi gururlandırıyor. İnşallah daha iyilerini yapmaya çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever işadamı Mustafa Özpek tarafından imzalandı. Merkez Göveçlik mahallesine yaptırılacak olan “Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 43 derslikli olacak ve bodrum+zemin+2 kattan oluşacak. Toplam 8 bin 495 metrekare kapalı alana sahip olacak olan okulun inşaatının 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı