REKLAMI GEÇ

MÜDÜRE BAK MÜDÜRE!

MÜDÜRE BAK MÜDÜRE!

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kandemir, ÇMEM Müdürü’nün, kurumda çalışan personeline küfür ve hakaret ettiğini, öğrencilerini dövdüğünü iddia ederek, “ Müdürün son olayı, sözlü olarak okulda kalabilecekleri söylenen öğretmenleri polise şikayet etmesi olmuştur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2011 Çarşamba, 18:57

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş ) Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Çivril’deki Mesleki Eğitim Merkezi’nde, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’nın 1. Döneminin sonuna yaklaşılan bugünlerde yaşanan olumsuz uygulamalar nedeniyle, Denizli Valiliği’ni, Cumhuriyet Savcılarını ve
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet etti. Kandemir, Çivril Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çakmak hakkındaki iddialarını anlattı.

“MÜDÜRÜN KÖTÜ MUAMELELERİ HAD SAFHAYA ULAŞTI”
Kandemir, “Bugünlerde yetersiz, liyakatsız, yöneticilik vasfı taşıdığından şüphe duyduğumuz yöneticilerin yapmış olduğu uygulamaları üzüntüyle izliyor ve şiddetle kınıyoruz.Çivril Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan ve Denizli il merkezinde ikamet eden öğretmen arkadaşlarımız, sınav dönemlerinde ve derslerinin yoğun olduğu dönemlerde,aksaklıklara meydan vermemek ve eğitim öğretimin nitelikli olması için kendi hazırladıkları imkanları dahilinde, okulda kalmak istediklerini bir dilekçeyle kurumlarına iletmişlerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü, okulda kalabileceklerini, okuldaki eğitim çalışanları önünde sözlü olarak beyan etmişlerdir” dedi. Kandemir, Çivril Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü’nün, yönetici olduğu kurumda çalışan personeline küfür ve hakaret ettiğini, bağırıp çağırdığını, öğrencilerini dövdüğünü iddia ederek, “Kötü muameleleri had safhaya ulaşan okul müdürünün son olayı da; sözlü olarak okulda kalabilecekleri söylenen arkadaşları İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet etmek olmuştur” dedi.

“OKULDA KALAN ÖĞRETMENLER, ADİ SUÇLULAR GİBİ HALKIN ÖNÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ”
Okulda kalan 3 öğretmenin, Çivril Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü’nün şikayeti üzerine, 24 Ocak Pazartesi günü, saat 21.00 sıralarında, okula gelen emniyet görevlileri tarafından, adli muayene için hastaneye ve polis merkezine götürülerek ifadelerinin alındığını belirten Kandemir, “Bir eğitimci olarak bu olay bizi derinden yaralamıştır. Bu olay kutsal öğretmenlik mesleğine ağır bir yaradır. Olmayan bir suçtan, eğitimcilerin hastanelerde adi suçlular gibi, halkın önünde küçük düşürülmesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

“TAVAS’TA PSİKOLOJİK BASKIYLA PARA TOPLUYORLAR”
Kandemir ayrıca, Tavas’ta çalışan sözleşmeli öğretmenlerden, ‘Maaşlarınızı yapmak için bilgisayar programı alacağız’ diyerek, hiçbir yasa ve yönetmeliğe dayanmadan, psikolojik baskı uygulanarak para toplandığını iddia etti ve “Bu işlemi hangi yetkiye dayanarak ya da kimlere güvenerek yapmışlardır? Bu idari bir suç olduğu kadar, aynı zamanda adli bir suçtur” dedi.

GÖREVE ÇAĞIRDI
Her iki ilçede yaşanan olaylarla ilgili olarak, Denizli Valiliği’ni, Cumhuriyet savcılarını ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet eden Kandemir, “Unutulmamalıdır ki; eğitim çalışanları sahipsiz değildir. Eğitim-İş Sendikası üyesi olsun yada olmasın, tüm eğitim çalışanlarına karşı yapılan ve yapılacak olan her türlü hukuksuz ve haksız uygulamaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı