REKLAMI GEÇ

O başardı sıra sizde

O başardı sıra sizde

İlköğretim 6. sınıfı bitirdikten sonra kanser illetine yakalanan 14 yaşındaki Muzaffer Müren, son iki yıldaki eğitimini yaşadığı tüm aksiliklere rağmen tamamlayarak SBS’de aldığı 383 puanla Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ni kazandı.

/ DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2010 Perşembe, 17:48

Sait Kalaycıoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıfı bitirdikten sonra aniden rahatsızlanan 14 yaşındaki Muzaffer Müren, İzmir’deki Behçet Uz Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan testler sonucu Lenfoma (lenf sisteminden kaynaklanan kanser türü) hastalığına yakalandı. Yılsonu tatilini tedavi gördüğü hastanede geçirmek zorunda kalan Müren’in en büyük korkusu, okuldan ve arkadaşlarından uzak kalmaktı. Muzaffer Müren’in tedavi süresi uzayınca 7 ve 8. sınıfları okul ve İzmir’de tedavi gördüğü hastane arasında gidip gelerek tamamladı. Ancak o yine de yılmadı. Hem kansere karşı mücadele etti hem de eğitimini büyük başarıyla tamamlayarak girdiği SBS sınavında 383 puan alarak Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ni kazandı.

AİLE TÜM MAL VARLIĞINI SATTI
Muzaffer Müren’in babası Oktay Müren (34), oğlu Muzaffer’in tedavisi için bugüne kadar elinde neyi var neyi yok hepsini sattı. Maddi durumlarının daha önce iyi olduğu belirten baba Oktay Müren, “Oğlum Lefoma hastalığına yakalandıktan sonra tüm mal varlığımızı satmak zorunda kaldık. Daha önce iki arabam ve bir dükkanım vardı. İki arabamla dükkanımın içindeki malzemeleri sattık. Oğlumun tedavisi hala sürüyor. İki yıldan bu yana hastane ile evimiz arasında mekik dokuyoruz. Bugüne kadar oğlumun tedavisi için İzmir’e 80 defa gittik. Bunların tüm belgeleri ve kayıtları elimde. Gırtlağımıza kadar borçlandık. Oğlum tüm zorluklara rağmen eğitimini büyük bir başarıyla tamamlayarak Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ni kazandı. Kızılca ile Tavas arasında 16 km’lik bir yol var. Bunu yanı sıra her hafta Pamukkale Üniversitesine getirip kan bakımı yaptırmam gerekiyor. İmkanım olmadığı için oğlumun eğitiminin ve tedavisinin aksamasından endişe ediyorum. Buradan Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza ve Sağlık Bakanımıza sesleniyorum. Ne olur bize yardım elinizi uzatın” şeklinde konuştu.

OĞLUM MORALİNİ HİÇ BOZMADI
Anne Hafize Müren (32) ise, oğlunun hastalığı sonrasında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, oğlunun tüm zorluklara rağmen okulunu büyük bir başarıyla tamamladığını söyledi. Anne Müren, oğlunun hastalık süresince hiçbir zaman moralini bozmadığını belirterek, hem tedavisi için hem de eğitimi için devlet büyüklerinden yardım istedi.

OKULA GİTMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM
Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ni kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Muzaffer Müren de, “İki yıl önce hastalandım. İlk hasta olduğumda, korkmuştum ama doktorlar moralimi asla bozmamamı söylediler. Sonra internette bu hastalığı araştırmaya başladım. Bu hastalığı yenenlerin olduğunu gördüm. Onlardan ilham aldım ve bunu başardım. Şimdi hedeflediğim bir okulu kazandım. Çok mutluyum. Okuluma bir an önce gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı