REKLAMI GEÇ

ÖĞRENCİLERDEN “ÇAKMA ÖĞRETMEN” EYLEMİ

ÖĞRENCİLERDEN “ÇAKMA ÖĞRETMEN” EYLEMİ

Denizli’de bir grup psikolojik danışmanlık ve rehber (PDR) öğretmenliği bölümü öğrencisi “çakma öğretmen” eylemi gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2011 Cuma, 15:37

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi PDR Bölümü öğrencileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting düzenleyeceği alana alınmadıklarını belirterek, Delikliçınar Meydanında oturma eylemi yaptı.

Burada basın açıklaması yapan PAÜ öğrencisi Hakkı Can Sarıhan, 2011 yılı atamalarında rehber öğretmen kadrosuna felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezunların da atanabileceğine ilişkin kararı üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

“Çakma öğretmen istemiyoruz” diyen Sarıhan, “Bizler meslek haklarımızı korumak amacıyla meslek mensupları ve üniversitelerin psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinde okuyan öğrenciler olarak tüm kanuni haklarımızı kullanacağız. Alınan bu kararın geri çekilmesi ve mesleğimizin niteliğinin zayıflatılması yönündeki her türlü girişimin önlenmesi gerekir” dedi. Felsefe mezunlarının PDR öğretmeni olamayacağını savunan Sarıhan, hiçbir siyasi amaçları olmadığını işaret ederek, sorunlarını Denizli’de yapılacak mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini ancak, alana girme isteklerinin engellendiğini belirtti.

“Çakma öğretmen istemiyoruz”, “Herkes kendi alanına” şeklinde slogan atan öğrencilerin yürüyüş düzenleme isteğine polis izin vermedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı