REKLAMI GEÇ

“ÖĞRETMEN EKSİĞİNİZ OLMASIN”

“ÖĞRETMEN EKSİĞİNİZ OLMASIN”

Milli Eğitim Müdürü Oğuz, il genelinde faaliyet gösteren 198 özel öğretim kurumunun sahipleri ve müdürleriyle yaptığı toplantıda, hiçbir branşta öğretmen eksiği olmamasını istedi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Oğuz, bütün özel öğretim kurumlarına eşit mesafede olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2010 Cuma, 18:02

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, “2010-2011 eğitim öğretim yılında hedefimiz, Denizli olarak yine yükseklerdeki yerimizi korumaktır. Bu, herkesin ortak çalışması sonucunda ortaya çıkan bir başarıdır. Bütün özel eğitim kurumlarımız, 2010-2011 yılı için hazırlıklarını eksiksiz şekilde tamamlayacaktır. Bütün branşlarda öğretmenler tamamlanacaktır. Derse girecek öğretmenlerin çalışma izinleri alınmış olmalıdır. Kesinlikle hiçbir branşta öğretmen eksiği olmayacaktır.” dedi.

Denetlemelerde en çok karşılaştıkları problemlerden birinin personel eksikliği olduğunu vurgulayan Oğuz, “Valilik, çalışma izni almadan hiçbir öğretmenin derse girmesine müsaade etmeyecektir. Kurum binaları, öğrencilerin ve kursiyerlerin güvenli bir şekilde öğrenim görmesi için hazır hale getirilmiş olmalıdır. Güvenlik tedbirleri mutlaka alınmalı, ihmal edilmemelidir. Özellikle dershanelerimizdeki çocukların yaşlarını gözönüne aldığımızda, kurum giriş çıkışları mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Eğitimle ilgisi olmayan kişiler, binalara sokulmamalıdır” diye konuştu.

2007 Ocak ayında 127 olan özel eğitim kurumu sayısının üç yılda 198’e çıktığını kaydeden Mahmut Oğuz, “Sayı her geçen gün yükseliyor ve aralarındaki rekabet daha da artıyor. Rekabet ortamında, kaliteli kurumlar ayakta kalabilecektir. Bu nedenle kurum sahipleri, araç gereçleriyle diğer eğitim materyallerini günümüzün teknolojik şartlarına uygun olarak yenilemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı