REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Vali Yavuz Erkmen, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, öğretmenler gününün sadece bir gün değil, 365 gün boyunca coşku içinde kutlanması gereken bir gün olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2009 Salı, 18:02

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve beraberindeki heyet Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, tüm öğretmenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün coşkusu ve heyecanını yaşadıklarını, ülkemiz ve çocuklar uğruna el ele çalışmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Vali Yavuz Erkmen ise, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, öğretmenlerin ülkemizin bugünlere gelmesinde çok büyük emeklerinin bulunduğunu söyledi ve öğretmenlerin gösterdiği gayretler için teşekkür etti.

Kutlama etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti. Buradaki törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Abdullah Acar ve Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikler, protokol konuşmaları ile devam etti. Adaylığı kalkan ve yeni atanan öğretmenler adına konuşan Başkarcı Mustafa Kaynak İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Gizem Volkan, kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğine başlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Emekli olan öğretmenler adına konuşan İsmet Kapuz da, 32 yıl öğretmen olarak devlete hizmet ettiğini belirterek, Denizli’nin yıllardır eğitimde ön sıralarda yer aldığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu yıl Öğretmenler Günü’nün 29. yıldönümü olduğunu söyleyerek, “Öğretmenlik meslekler arasında en zorudur. En zor iş insanı eğitmektir. Severek yapılan işlerden sonra kahramanlar yetişir, zaferlere ulaşılır. Öğretmen soğukkanlı kalabilen insandır. Dayanıklı ve özverili olması gerekir. Bilgiyi öğreten öğretmendir. Bilgiyi üreten insandır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yeniliklere açık, özgüven sahibi, bilim ve teknolojiyi yakından izleyen bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üreten bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz” dedi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan da, bir ülkenin insanlarının doğru ve iyi eğitim aldığı takdirde o ülkenin güçlü ve zengin olabileceğini söyleyerek, “Hedefimiz hangi şartlar altında olursa olsun insanlarımızın eğitilmiş ve her türlü donanımlı hale gelmesini sağlamaktır. Bunu başaracak olan da öğretmenlerimizdir” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, Öğretmenler Günü’nün yılda bir defa değil, 365 gün kutlanması gerektiğini söyleyerek, “Hepimiz hangi meslek gurubunda olursak olalım bugünlerimizi öğretmenlere borçluyuz. Başöğretmen Atatürk’ün kara tahtanın başına geçip okuma yazmayı öğretmeye başladığı günden bugüne kadar, ülkemizin geçirdiği sürece baktığımız zaman, en büyük payın öğretmenlerimize ait olduğunu görürüz. Çanakkale savaşı sırasında aydın insanlarını kaybetmiş, okuma yazma oranı yok denecek kadar az olan toplumumuz, bugün kendi uçağını, kendi gemisini yapan ve dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alan ülke haline gelmiştir. Bu, öğretmenlerimiz ve onların yetiştirdiği insanlar sayesinde olmuştur. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından müzik öğretmenlerinden oluşan ve Şef Sevgi Utma yönetimindeki koro tarafından mini konser verildi. Konserin ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler öğretmenlik yemini ettiler.

Törenin sonunda ise, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğretmenlik Mesleğimde Unutulmaz Anı” yarışmasında birinci olan Hatice Meriç Doruk, ikinci olan Seyfi Ülgül ve üçüncü olan Zafer Esen isimli öğretmenlere Vali Yavuz Erkmen tarafından ödülleri verildi. “Canım Öğretmenim” adlı resim, “Ben Öğretmen Olsaydım” adlı şiir ve “Benim Öğretmenim” isimli kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Son olarak emekli olan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından şeref belgesi ve şilt verildi.

PAÜ’DE DE KUTLANDI
24 Kasım Öğretmenler Günü, Pamukkale Üniversitesi’nde de coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçkün, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ardıç tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarken bu mesleğin diğerlerinden farklı olduğuna dikkat çekti. “Öğretmen” kelimesinin Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleştiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ardıç, Cumhuriyetle birlikte öğretmenlik mesleğinin hizmet vermeye başladığını söyledi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün ise öğretmenliğin tüm mesleğin özü, hareket noktası olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından etkinlik, PAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu’nun verdiği konserle son buldu.

MESAJLARLA KUTLADILAR
Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda da öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yapıldı. Öğretmenler Günü için yayınlanan kutlama mesajlarından bazıları şöyle:

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur:
“Öğretmenler Günü’nü kutladığımız bu anlamlı günde, öğretmenlerimizin sosyoekonomik durumları ve eğitim sistemimiz hakkında olumlu ifadeler kullanmayı çok isterdim. Toplumumuzu aydınlatan, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz ve eğitim sistemimizin içinde bulunduğu sorunlar her geçen yıl giderek ağırlaşmaktadır. Bununla beraber öğretmenlik mesleğini seçmiş çeşitli fakültelerden mezun on binlerce gencimiz mesleğe girmek için umutla atama beklemektedir. Fakat yapılan atamalar da gelecek güvencesi vermeyen sözleşmeli atamalar şeklinde olmaktadır. Bütün ekonomik sıkıntılara rağmen, görevlerini büyük bir kararlılıkla yerine getiren öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Çünkü Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Yetişmeye ve gelişmeye açık genç neslimizi ham bir madde olarak ele alan siz değerli öğretmenlerimiz, titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar neticesinde neslimizin geleceğine, duygularına, ruhuna, fikirlerine ve hayata bakışına en güzel desenleri verirsiniz. Doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten siz değerli öğretmenlerimizdir. Bizler sizlerin eseriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve tüm milletimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Salih Erdoğan:
“Toplumu inşa etme faaliyetini yürüten ya da yürütmüş olan, hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri değerli öğretmenlerimize, ailelerine, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Öğretmenlerimizin büyük fedakârlıklarla verdikleri hizmetler neticesinde geleceğe güvenle bakmaktayız. İnsanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi adına ortaya konan çabalar refah düzeyini yükseltmemizle doğru orantılıdır. İnsanlığın erdemini özümsemiş öğretmenlerimizin çocuklarımızı yetiştirmesi, gelişme hedefimizin vazgeçilmez mihengidir. Bu nedenle öğretmenler, geleceğin mimarları olarak her türlü saygıyı hak eden kişilerdir. Bu vesile ile aramızdan ayrılmış çok değerli öğretmenlerimizi de rahmetle anıyor, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci:
“En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç:
“Çok güç de olsa her koşulda eğitim yapılır ama öğretmensiz eğitim olmaz, olamaz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyetimizin laik, çağdaş, demokratik niteliklerine, devletimizin üniter yapısına yönelik her türlü iç ve dış tehdit cumhuriyet öğretmenlerinin de
azim ve kararlılığıyla engellenecektir. Bu inanç ve güvenle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, 24 Kasım öğretmenler gününüzü içtenlikle kutluyoruz.”

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy:
“Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barışın öncüleri, önder ve örnek insanları olmuşlardır. Sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, candan tebrik ediyorum.”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir:
“Öğretmenler Günü dolayısıyla, yetkili ve ilgililer, yine hamaset kokan, duygu sömürüsü yapan, sözüm ona öğretmenliği ve eğitimi yücelten pek çok söz söyleyeceklerdir. Artık bu sözlere karnımız toktur. AKP iktidarının ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızın hamasi nutuk atmak yerine öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının isteklerine kulak vermelerini, bu istekleri de bir an önce gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutlarız.”

Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı-TÜGİK Yüksek İstişare Konsey Başkanı Oktay Mersin:
“Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır öğretmenlik. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerinin sayesinde yükselecektir. Öğretmenlerimize sonsuz hürmet ve şükranlarımızı sunar, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı