REKLAMI GEÇ

ÖĞRETMENLERE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE ANLATILDI

ÖĞRETMENLERE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE ANLATILDI

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve okul müdürlerine yönelik madde bağımlılığı ile mücadele konusunda rehberlik semineri düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2011 Çarşamba, 17:39

Rehberlik ve Araştırma Merkezi uzmanları tarafından verilen seminerde 5 farklı konuda bilgilendirme yapıldı. Toplantının açılışını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; katılımcılara kentte yoğun olmasa da zaman zaman yaşanan sorunlarda, daha dikkatli ve profesyonel davranmanın öneminden bahsetti. Bunun için RAM ve okullar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Oğuz, rehber öğretmenlerin okullarımız için çok önemli olduklarından bahsetti ve hazırlanan farklı programlarla ilimizde önleyici rehberlik alanında önder il olduğu söyleyerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda madde bağımlılığı, kriz ve travma, cinsel istismar, boşanma ve çocuk, şiddet ve çatışma konularında rehberlik ve araştırma merkezi uzmanları bilgilendirme yaptı. Bu konularla ilgili hazırlanan önleyici programların tamamlandığı ve pilot uygulamalara başlandığı katılımcılar tarafından açıklandı. II. Eğitim döneminde bu çalışmaların tüm rehber öğretmenlere öğretileceği ve yaygınlaştırma çalışmalarına ağırlık verileceği üzerinde duruldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı