REKLAMI GEÇ

OĞUZ “BAŞARILI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”

OĞUZ “BAŞARILI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitimde başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Oğuz, “41 anaokulunda 431 derslikten 696 dersliğe ulaşarak 12 bin 263 öğrenciye ulaştık. Okul öncesi eğitimde 54. sıradan 24. sıraya yükseldik” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 17:15

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitimde başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Denizli Öğretmen Evi’nde şube müdürleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2010 yılını değerlendirdi. Geçen yılın kendilerince bir muhasebesini yaptıklarında başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Oğuz, “Şu anda Denizli’de 742 okul ile hizmet veriyoruz. 7 bin 261 derslikte, 175 bin 686 öğrencimize 10 bin 941 öğretmenimiz öğrenim veriyor” dedi. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesiyle, Denizli’de büyük atılımlar yaptıklarını ifade eden Oğuz, “41 anaokulunda 431 derslikten 696 dersliğe ulaşarak 12 bin 263 öğrenciye ulaştık. Okul öncesi eğitimde 54. sıradan 24. sıraya yükseldik. Bu yılın sonuna kadar okul öncesi hedefimiz yüzde 100’e ulaşarak okul öncesinde okumayan öğrencimizin kalmaması” diye konuştu.

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’ni hayata geçirmeye başladıklarını belirten Oğuz, “Eğitimin kalitesinin, işleyişinin ve verimliliğin artırılması amacıyla bilgi teknolojilerinin okullarda etkin kullanımının sağlanması, bilgisayar destekli eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla bu projeyle ilgili olarak 112 okulda hazırlıklar tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Hayırsever-devlet işbirliği ile Denizli’ye birçok okul kazandıklarını kaydeden Oğuz, İletişim Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi gibi okullara da ihtiyaç olduğunu belirtti. Çocuklarını ortaöğretime göndermeyen velilerle bire bir konuştuğunu da sözlerine ekleyen Oğuz, “Liseye göndermeyen ailelere niye göndermediklerini soruyoruz. Onlar da ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, çocuklarının çalışması gerektiğini söylüyor. Valimiz ve belediye başkanımız, bu konuda devreye girerek bu ailelerin eğitim masrafını üsleniyor. Böylelikle bu çocuklarımızı da eğitime kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı