REKLAMI GEÇ

OĞUZ “KAZALARI ÖNLEMENİN TEK YOLU İYİ EĞİTİM

OĞUZ “KAZALARI ÖNLEMENİN TEK YOLU İYİ EĞİTİM

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ‘Kazaları ortadan kaldırmanın tek yolu, sürücü adaylarının iyi bir eğitim almalarıdır’ dedi. Oğuz, yaptığı açıklamada, sürücü adaylarının her türlü iklim şartında rahatlıkla araç kullanmaları gerektiğini kaydetti.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2010 Perşembe, 17:33

Sürücü kurslarının Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce denetlenmekte olduğunu belirterek, ‘Sürücü kurslarındaki adayların teorik ve direksiyon uygulama eğitimlerine katılmaları sağlanmaktadır. Son günlerde trafik kazalarının arttığını görüyoruz ve bu duruma çok üzülüyoruz. Binlerce insanımız bu trafik kazalarından olumsuz etkilenmektedir. Bu kazalarda insanlarımız ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalmaktadır. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmanın tek yolunun da sürücü adaylarının iyi bir eğitim almalarıdır’ dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğünce de titizlikle denetlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları’nın karlı havada yapılan zorlu sınavdan yüz akıyla ayrılmayı başardığını ifade eden Oğuz, ‘Sınavda tüm olumsuz hava koşullarına rağmen hiç aksaklığın yaşanmaması dikkatlerden kaçmadı. Pazar günü yapılan bu sınavda da adayların her türlü olumsuz hava şartlarında rahatlıkla araçlarını kullanabilmeleri gerektiği görüldü. Sınava giren 1280 kişiden 852 kişi sürücü sertifikası almaya hak kazandı. Sürücü kurslarımız, sürücü adaylarına her türlü iklim şartlarında eğitim verebilecek yeterlilikte olduklarını gösterdiler. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle Honaz ve Tavas ilçelerinde yapılması gereken direksiyon uygulama sınavları ise yapılamadı. Bu adaylar iki hafta sonra yapılacak sınavlara girebileceklerdir’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı