REKLAMI GEÇ

Okul müdürü pantolonlu kız öğrencileri derse almadı

Okul müdürü pantolonlu kız öğrencileri derse almadı

Merkezefendi’nin Karaman Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nda, çoğu kız 90 öğrenci pantolon giydikleri gerekçesiyle okula alınmazken, velilerin yoğun tepkisiyle harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü Baki Keçelioğlu hakkında idari soruşturma başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 11:16

Karaman Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nda bu sabah velileri ayaklandıran bir olay yaşandı. Dün akşam yağan karla gelen dondurucu soğuk nedeniyle birçok aile çocuklarını pantolon giydirerek okula gönderdi. Ancak, öğrenciler okul müdürünün “bu kıyafetle derse giremezsiniz” uyarısıyla şakına döndü.

Evlerine dönen öğrenciler, neden dersealınmadıklarını ailelerine anlattı. Bu yaklaşıma tepki gösteren çok sayıda veli okula gelerek, müdür Baki Keçelioğlu’nun öğrencileri derse almamasını protesto etti. Ayrıca konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayetlerini bildirdi.

SORUŞTURMA AÇILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, konuyla ilgili sorumuza “Konu intikal eder etmez hemen iki muavinimi görevlendirip okula gönderdim. Tamam bir kılık kıyafet seçimi var ama soğuk havada pantolon giyip gelen öğrenciyi geri gönderemezsiniz. O pantolon kirli de olsa, kot da olsa öğrenciyi derse almak durumundasınız. İdari soruşturma başlatıldı, muavin arkadaşlarım konuyu inceliyor” açıklamasını yaptı.

EĞİTİM-İŞ’DEN TEPKİ
Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nda pantolonlu öğrencilerin evlerine geri gönderilmesine Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi’nden de tepki geldi. Şube Başkanı Kadem Özbay, “Yaşanan olayı kınıyoruz. Hiç kimsenin çocukları eğitim-öğretim hakkını engellemeye hakkı yoktur. Buradamüdür haddini aşmıştır. Eğitim-İş olarak saat 15:00’da okul önünde basın açıklamamız olacaktır. Basın açıklamasına velilerimiz de katılacak” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜN SAVUNMASI
Okul Müdürü Baki Keçelioğlu ise, öğrenciler ve velilerin konuyu abarttığını iddia ederek, “Okulumuzda her gün kılık kıyafet kontrolü yapılır. Bu sabah yine kontrol yaparken birçok öğrencimizin okula kot pantolon ile geldiğini gördük. Okulumuzun bir kıyafeti var. Bordo-siyah uzun kollu penye tişört, altta da erkeklerde siyah kumaş pantolon, kızlarda ise bordo-siyah renklerde uzun kollu penye tişört altta da etek veya siyah kumaş pantolon. Kot pantolon ile okula gelen ve evleri yakın olan öğrencilerimizi üstlerini değiştirmeleri için kendi istekleri doğrultusunda evlerine gönderdik. Bazı öğrencilerimiz bunları fırsat bilerek ailelerine baskı yaptı. Bu öğrencilerimizin devamsızlık sorunu yoktur. Olay sendika temsilcisi arkadaşlarımız tarafından abartıldı” diye konuştu.

Yorumlar

Mustafa süzük   -  Bağlantı 22 Şubat 2015, 18:01

müdür hata yaptı millet dondu orda

memet   -  Bağlantı 19 Şubat 2015, 20:47

90 öğrenci sayısı yalan.ve müdür gerekeni yapmış.veli ve öğrenciler defalarca uyarıldı.

haydar   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 17:53

Öğrenci şu havada okula gelmiş almıyorsun. ne olurdu derse girse sistem çöker miydi? saygısızlık mı yapmış olur du? diğeri baş örtüsüyle giriyor işte. o da kotla girsin ayıp mı?

muharrem   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 16:14

Sanki okullarımız da her şey 4/4’lük de aksayan taraf kıyafet! uğraştıkları şeye bak. Soğukta, sen eğitimci olarak buz tutmuş yollarda okuluna gelen çocuğu takdir edeceğine, neden pantolon giyersin! Bizim kraldan kralcı eğitimcilerimize de bu yakışır

muharrem   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 15:57

Okulun süveteri ve gömleği üzerine istediğini giy, sorun yok. Ama etek yerine pantolon giyemezsin! sende o zaman kız okul kıyafetlerinin içine pantolonu da dahil et sorun kalmasın. Sanki siz yönetici ve öğretmen giyim kuşamınıza dikkat ediyorsunuz?

Volkan   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 15:32

Okulun belirlediği kıyafette pantolon giyilmez demiyor.Etek veya siyah kumaş pantolon giyilebilir diyor.Öğrenciler de kot pantolon giydiği için müdür gerekeni yapmış.Gerekeni yaptığı için soruşturma açılan bir müdür var ortada.Müdür Bey haklıdır…

SÜLEYMAN SUBAŞI   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 14:48

Müdür bey burada kısmen haklı,kurallara uyulması gerekirdi. Müdür bey öğrencileri ve velileri defalarca uyardı. Benim kızımda orada ve bugün etek giydi ve okuluna gitti.Sorun, veli ve öğrencilerde, müdür beyde öğrencileri ihtar verip derse almalıydı.

osman taver   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 13:01

okul müdürü kuralları uygulamış
hava soğukken kot pantolon dahamı fazla ısıtıyor
bu istismar haline gelir hava soğudumu kimseye okul kıyafeti giydiremessin sonra

Mesut YAR   -  Bağlantı 18 Şubat 2015, 11:29

Yıl olmuş 2015, millet marsa yerleşme planı yapıyor, bizim idareciler hala etek pantolon sakal bıyık kıl tüy derdinde.Zihniyete bak…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı