REKLAMI GEÇ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 60

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 60

Denizli’de okul öncesi eğitimde genel okullaşma oranında yüzde 60, zorunlu eğitime alınan 60-72 ay okul öncesi eğitimde ise yüzde 90’a ulaşıldığı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2010 Pazartesi, 18:06

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, il genelinde görev yapan bağımsız anaokulu müdürleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda Denizli’de okul öncesi eğitimde birlikteliğin sağlanması, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle 60-72 ay çağ grubunun da okul öncesinde zorunlu eğitime alınan okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik çalışmalar tartışıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul öncesi eğitimde genel okullaşma oranının yüzde 60, bu yıl zorunlu eğitime alınan 60-72 ay gruplarda ise yüzde 90 gibi bir okullaşma oranına gelinmesinde okul öncesi eğitim kurumu müdürleri ve öğretmenlerin paylarının büyük olduğunu belirtti.

Oğuz, “Bu katkılarınızdan dolayı kendilerine teşekkür ederim. Eğitimin temelinin okul öncesinden başladığını hepimiz biliyoruz. Okul öncesi eğitimde görev yapan tüm eğitimciler olarak omuzlarımızda, Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşacak Türk gencini yetiştirmenin yükü var. 2011 Haziran ayına kadar zorunlu eğitimde 60-72 ay çağ grubunda yüz 100 hedefine ulaşmak istiyoruz” dedi.

Ayrıca toplantıda, gündem maddeleri olarak Okul Öncesi Çalışmaları ve Okul Öncesi Çocuk Kulüpleri Yönergesi konusu da ele alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı