REKLAMI GEÇ

OKUMA- YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

OKUMA- YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de Eylül 2008’den itibaren 2 bin 155 okuma-yazma kursu açıldığını ve toplam 41 bin 799 kursiyere belge verildiğini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2011 Pazartesi, 17:32

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu’nun (UNESCO) okuma yazma öğrenimine katkıda bulunmak, teşvik edici imkanlar sunmak ve dünya devletlerinin ilgisini bu alana çekmek için 8 Eylül’ü “Milletler Arası Okur-Yazarlık Günü” ilan ettiği hatırlatıldı. Açıklamada Oğuz’un şu görüşlerine yer verildi: “Ülke genelinde Ana-Kız Okuldayız kampanyası başladığında ilimizde 56 bin 848 okumaz-yazmaz vatandaşımız vardı ve Türkiye genelinde 64. sıradaydık. 2008 Eylül’ünden itibaren 2 bin 155 okuma-yazma kursu açılmış ve 33 bin 746 kadın, 8 bin 53 erkek olmak üzere toplam 41 bin 799 kursiyere belge verilmiştir. Ağustos 2011 ayı itibari ile 5. sıraya yükseldik. Bizim amacımız okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza ulaşıp onları okur-yazar yapmaktır. Biz inanıyoruz ki; vatandaşlarımızın okuma yazma öğrendiklerinden sonra hayatları daha da kolaylaşacaktır ve yeni şeyler öğrenmeye her zaman açık olacaklardır”

MİNİKLER OKULA BAŞLADI
Öte yandan Denizli’de ilköğretim birinci sınıf ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıranlar için 2011-2012 eğitim öğretim yılı başladı. Milli Eğitim Bakanlığının, minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu “uyum programı” kapsamında Denizli’de 13 bin civarında ilköğretim 1. sınıf öğrencisi, 13 bin 500 civarında ana sınıfı öğrencisi, anne ve babalarıyla okullu oldular. Çocukların okula alışması ve okul kaygısının giderilmesi, okulu tanıması ve okul kurallarını öğrenebilmesi için başlatılan uyum programı kapsamında minik öğrenciler, sınıflardaki yerini aldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Zübeyde Hanım Ana Okulu’nda yaptığı açıklamada, Denizli’de 363 ilköğretim okulu ve 45 anaokulunda bu hafta itibariyle eğitim öğretimin başladığını ifade etti.

Oğuz, “Bu bir hafta süreyle öğrencilerimiz burada gördüğünüz gibi anne ve babalarıyla geliyorlar okulumuzu, sınıflarını tanıyorlar, adaptasyon dönemini, yani burada öğretmenleri, okulu, arkadaşlarıyla tanışma, 19 Eylül’e hazırlıklı olarak eğitim öğretimin aksatılmadan devam etmesi için bu öğrencilerimizi bir hafta önceden okula başlatmış bulunuyoruz” dedi. Çocukların bir hafta önceden okula geldiklerini ifade eden Oğuz, “Zaman zaman okullarını dolaşıp, anne ve babaları öğretmenleriyle görüşüyor ve genel durumları hakkında bilgi alıyorlar” dedi. Eğitim ve öğretimin güzel bir biçimde 19 Eylül’de başlayacağını ifade eden Oğuz, “Ben şimdiden eğitim öğretim yılının başta miniklerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Denizli’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı