REKLAMI GEÇ

Ona karne yok!

Ona karne yok!

Eğitim-İş Denizli Şube Saymanı Arif Soylu, Eğitim-İş olarak geleneksel hale getirdikleri Milli Eğitim Bakanı’na karne verme uygulamasını, 2012 yılı 1. döneminde gerçekleştiremediklerini söyledi. Soylu, “Öğrencilerin karnelerindeki kırık notlar sadece kendilerine ait değil, eğitim sistemine ve Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmiş notlardır. Bu nedenle kırık not bulunan karnelerin tamamı sayın bakan Ömer Dinçer’e aittir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2012 Cumartesi, 14:38

Eğitim-İş Denizli Şube Saymanı Arif Soylu, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasının ardından bir değerlendirme açıklamasında bulundu.

Soylu, Türkiye’de okullaşma oranında hedeflere ulaşılamadığını belirterek, “Bir ülkede okullaşma oranının, eğitimin kalkınma sürecine katkısı çok büyüktür. Fakat ülkemizde halen okullaşmada ciddi sorunlar bulunmaktadır ve 2012’ye geldiğimizde halen çözümlenmemiştir. Müfredat programlarımızın bir parçası olan ulusal bayramların kutlanması yasaklanmıştır. Özür grubu atamalarında adaletli davranılmamıştır. Öğretmenlerimizin toplumsal statülerinin hızla eridiği bir sürecin arkasından kurulan 61. hükümetin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ilk açıklaması “Öğretmenler üç ay tatil yapıyor.” şeklinde olmuştur. AKP hükümetinin, “Eşit işe eşit ücret” adıyla çıkardığı 666 sayılı KHK ile daha çok üst düzey yöneticilere ek ödeme verilirken, öğretmen ve diğer eğitim-bilim çalışanları yok sayılmış; kamu çalışanları arasında açıkça ayrımcılık yapılmıştır. Öğretmenlerimizin yaşam koşulları, yapılan bu düzenlemelerle, diğer kamu çalışanlarının gerisinde kalmıştır” dedi.

Öğretmen üzerindeki baskı ve yükün arttığına dikkat çeken Eğitim-İş Denizli Şube Saymanı Arif Soylu, “Bütçeden eğitime ayrılan pay yetersizdir. Derslik ve öğretmen açığı giderek büyümektedir. Van depreminde 75 şehit veren öğretmenlere hala sahip çıkılmamaktadır. Eğitim hızla özelleştirilmektedir. Talim Terbiye Kurulu yol geçen hanına dönmüş, Milli Eğitimin temel sorunlarına hiçbir çözüm getirilmemiştir. Hizmetli ve memurlar köle gibi çalıştırılmaktadır” diye konuştu.

Eğitim-İş Denizli Şube Saymanı Arif Soylu, Fatih Projesi’nin propaganda aracı olarak kullanıldığını da ileri sürdüğü açıklamasında 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının  eğitim bakımından kaybedilmiş bir yıl olduğunu söyledi. Soylu “Çocuklarımız öğrenmeye değil, sınıf geçmeye ve evlerine zayıfsız bir karne götürmeye koşullanmış durumdalar. Dolayısıyla öğrencilerin karnelerindeki kırık notlar sadece kendilerine ait değil, eğitim sistemine ve Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmiş notlardır. Bu nedenle kırık not bulunan karnelerin tamamı sayın bakan Ömer Dinçer’e aittir, Eğitim-İş olarak geleneksel hale getirdiğimiz Milli Eğitim Bakanı’na karne verme uygulamasını, 2012 yılı 1. döneminde gerçekleştiremiyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı