REKLAMI GEÇ

PAÜ Bilim Şenliği’ne bu icatlar damga vurdu

PAÜ Bilim Şenliği’ne bu icatlar damga vurdu

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yıl boyunca üzerinde çalıştığı bilimsel projelerin sergilendiği “6. Bilimsel Proje Şenliği” bu yıl da büyük ilgi gördü. Şenlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan “Alarmlı İlaç Kutusu” ilgi çekti. Bu projede ilaç saati geldiğinde sesli alarm veren cihaz, aynı zamanda ilacı altında bulunan tabağa düşürüyor. Organiğin büyüsü projesinde ise öğrenciler astım hastaları için organik oda parfümü yaptı.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2012 Salı, 14:42

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yıl boyunca üzerinde çalıştığı bilimsel projelerin sergilendiği “6. Bilimsel Proje Şenliği” bu yıl da büyük ilgi gördü. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi 3. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “6. Bilimsel Proje Şenliği “ sergisinin açılışı yapıldı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Can, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AMAÇ ÖĞRENCİLERE BİLİMSEL BECERİ KAZANDIRMAK
65 öğretmen adayının çabalarıyla yıl boyu hazırlanan 20 bilimsel proje, bilim tutkunları tarafından büyük ilgi gördü. Bilim şenliğinin açılış kurdelesini kesen PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, öğrenciler tarafından geleneksel hale gelen bilimsel proje şenliğinde bu yıl da önemli projelerin yer aldığını söyledi. Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Can, bu projeyle öğretmen adaylarının günlük karşılaştıkları problemlere çözümler üretebilmeleri ve bilimsel süreç becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

ALARMLI İLAÇ KUTUSU MERAK UYANDIRDI
Emine Battal ve Şeyda Bilgi tarafından hazırlanan “Alarmlı İlaç Kutusu” projesinde sürekli ilaç kullanan hastalar düşünülmüş. İlaç saati geldiğinde sesli alarm veren cihaz, aynı zamanda ilacı altında bulunan tabağa düşürüyor.

ORGANİĞİN BÜYÜSÜ PROJESİ İLGİ ÇEKTİ
Bir diğer proje ise organiğin büyüsü. Elif Bahçegil, Melike Cankar ve Seda Dinleyen tarafından hazırlanan proje, organik oda parfümü ve organik saç boyası içeriyor. Organik maddeler kullanılarak yapılan saç boyasını hamile bayanlar, deri hastalığı olan kişiler rahatlıkla kullanabilecek. Öğrenciler astım hastaları için de organik oda parfümü yaptı.

Yorumlar

naket   -  Bağlantı 18 Nisan 2012, 01:20

alarmlı ilaç kutusu zaten kullanılmakta olan teknoloji

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı