REKLAMI GEÇ

PAÜ, EĞİTİM BİR-SEN’İ KINADI

PAÜ, EĞİTİM BİR-SEN’İ KINADI

Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert’in, PAÜ Rektörü Ardıç hakkında, yaptığı açıklamalara tepki veren Pamukkale Üniversitesi, bu açıklamaları nedeniyle, Sert’i kınadı.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2010 Çarşamba, 17:56

Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, 14 Aralık Salı günü yaptığı açıklamada, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ı, damat kontenjanından rektörlüğe atanmakla suçlamış ve bilimsel çalışma kriterlerine uymadığını ileri sürmüştü. Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Sert’in açıklamalarına, Pamukkale Üniversitesi’nden yanıt geldi. PAÜ İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert’ in basın açıklamasında “YEDİ FARKI BULUNUZ” başlığı altında, Üniversitemizle ilgili birtakım iddialar yer almaktadır. Söz konusu açıklamadaki iddiaların üslubu ve zamanlaması çok dikkat çekicidir. İddiaların tamamının soyut, gerçek dışı, kamuoyunu yanıltma ve Üniversitemizi yıpratmaya yönelik olduğu açıkça görülmektedir. Yine de kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önlenmesi açısından cevap verilmesi uygun bulunmuştur.

Bu konuda yer alan iddiaların tam aksine araştırma, hizmet ve eğitime verilen emeğin ölçülerek, her türlü performansın kayıt altına alındığı, sonuçların üniversite içinden herkesin erişimine açıldığı, elde edilen puanlara göre başarının ödüllendirildiği, idari süreçlerin kalite sistemlerine göre baştan aşağıya yeniden yapılandırıldığı, hizmet içi eğitimlerin yoğunlaştığı, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim tarzı uygulanmaktadır. Kişilerin değerlendirilmesi, performanslarının ölçülmesi, devlet hiyerarşisi içinde bütün yöneticiler tarafından yapılmaktadır. Bütün iyi niyetli çabamıza rağmen bir haksızlık olduğunda üniversite çalışanları kararlara itiraz ve yargı yoluna başvurabilmektedir. Bu yolu bugüne kadar çok az sayıda kişi tercih etmiştir. Üniversite yönetimi hukukun üstünlüğü ilkesine saygı göstermektedir.

3 bin 500’ü aşkın akademik ve idari personelin elinden gelenin en iyisini yaptığı bir ortamda bir sendika şube başkanının bu kadar haksız, rencide edici ve hayal ürünü suçlamalardan oluşan bir açıklama yapmasını şiddetle kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde böyle bir açıklamanın yapılmasının amacını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. Üniversitemizle ilişkisi olsun veya olmasın bütün kişi, kurum ve kuruluşların eleştirilerini insaf ve doğruluk sınırları içinde, hepimizi daha iyiye götürmek amacıyla yapmalarını bekliyoruz. Pamukkale Üniversitesi açıklığa ve performansa dayalı yapısal dönüşüm programı ile kim olura olsun, nasıl düşünürse düşünsün çalışan kişilerin hep öne çıktığı bir kurum olacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı