REKLAMI GEÇ

PAÜ-HP işbirliği

PAÜ-HP işbirliği

Pamukkale Üniversitesi, dünyanın teknoloji devi HP (Hewlett-Packard) firmasının açtığı “Eğitimde Yenilikler” konulu proje yarışmasına katılma hakkı kazandı.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2009 Cuma, 16:35

Yarışmada, HP’nin bir inovasyon çalışması olan ‘Tablet PC Teknolojisi’ (ekrana dokunarak bir şey yapılabilen, üzerine yazı yazabildiğimiz, katlanabilen, taşınabilen teknoloji) ile eğitimde kalitenin nasıl arttırılabileceği ve bu teknolojinin seçilen bir pilot ortaöğretim kurumunda nasıl kullanılabileceği konu edilecek. Yarışma için Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan toplam 50 üniversiteye proje daveti gönderildiğini belirten HP, Türkiye’den 16 üniversitenin başvurduğunu, 8’inin ön başvuru şeklinde kabul edildiğini ve daha sonra finale kalan 4 üniversiteden birisinin de Pamukkale Üniversitesi olduğunu açıkladı. Toplamda 100 bin dolar değerinde ve 2 yıllık bir projeye katılmaya hak kazanmış üniversitelere, 10 bin dolar nakit ödeme, kalanı 22 tablet PC, printer, network araçları, 2 monitör ve aparatlarının tahsisinin yapılacağı kaydedildi.< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

HP tarafından 28 Mayıs 2009’da İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’den ödül alan diğer üniversitelerin rektör/rektör yardımcılarının da katıldığı  basın toplantısında PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Pamukkale Üniversitesi adına plaket alarak ve çalışmada emeği geçen akademisyenlere teşekkür etmiş, 2008-2009 Mezuniyet Törenleri’nde de bu çalışmaya da atıf yaparak Pamukkale Üniversitesi’nin ard arda ödül ve başarılar kazandığını hatırlatarak emeği geçenleri kutlamıştı.

Projeyle ilgili olarak görüşlerini aldığımız PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Gündüz, projeye 5 kişilik bir ekiple, 4-5 ay önce başladıklarına değindi. Malzemelerin alınması ile hemen teknoloji geliştirme çalışmalarına başlayacaklarını belirten Gündüz, ardından projelerini daha sonra belirlenecek olan bir ortaöğretim kurumunda deneyeceklerini söyledi. Projenin çalışma süresinin toplamda 2 yıl süreceğini, bunun 5-6 ayının deneme süresi olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Gürhan Gündüz, bu denemelerin PAÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde gerçekleştirileceğini söyledi.

Projenin, PAÜ öğrencileri için önemli olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Gündüz şöyle konuştu;

“Projede üniversitemizde çalışacak öğrencilerimiz var ve öğrencilerimiz yeni bir teknolojiyle tanışacaklar. Projede görev alacaklar, yurt içi ve dışındaki insanlarla etkileşime geçecekler, kendilerine güven gelecek. Bu çalışmanın ilerde onların iş hayatında kendilerine çok yararlı getirileri olacağına inanıyorum. Bunun dışında kendi eğitimimizde kullanacağımız için eğitim kalitemizdeki çıtayı biraz daha yükseltmiş olacağız. Ayrıca uluslararası araştırma üniversitesi olma yolunda ilerleyen PAÜ, birikimlerini, bilgisini şehrimizin kalkınması için kullanacaktır.”

Yrd. Doç. Dr. Gürhan Gündüz, projede, Araş. Gör. Elif Acar’ın yanı sıra İbrahim Bilge, Ahmet Hasçelik, Ömür Gök, Onur Çevik adlı öğrencilerin yer aldığını belirterek, 2010 yılı Şubat ayında proje koordinatörleri olarak Amerika’da bir araya gelerek uluslararası organizasyon sayesinde bilgi paylaşımı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı