REKLAMI GEÇ

PAÜ İLK KEZ YABANCI ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR

PAÜ İLK KEZ YABANCI ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR

2011-2012 Eğitim öğretim yılında örenci sayısı 36 bine çıkacak olan Pamukkale Üniversitesi’ne bu yıl ilk kez yabancı uyruklu öğrenci kaydı yapılmaya başlandı. Rektör Bağcı, başvuruda bulunan 250 yabancı öğrencinin 87’sini kabul ettiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2011 Pazartesi, 16:09

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bu yıl yaklaşık 10 bin öğrencinin kayıt yaptırmaya başladığı, öğrenci sayısının 36 bine ulaştığı belirtildi. PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı yeni eğitim öğretim yılı öncesi sosyal tesislerde basın toplantısı düzenledi. Mart ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanan Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, göreve geldikleri günden itibaren Pamukkale Üniversitesi’ni dünya üniversitesi olması için çalıştıklarını söyledi. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yaklaşık 10 bin yeni öğrencinin Pamukkale Üniversitesi ailesine katılacağını ve 36 bin öğrenci sayısına ulaşacaklarını belirten Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, “YÖK’e yaklaşık 10 bin 100 civarında öğrenci alabileceğimizi belirtmiştik. Yaklaşık 10 bin öğrenci üniversitemizde okumak için tercih yaptı. Talep ve başvuru arasındaki sayının çok az olması PAÜ’nün müstesna bir üniversite olduğunu ortaya koyuyor” dedi. PAÜ’nün artık uluslararası düzeyde bir dünya üniversitesi olması gerektiğini belirten Prof.Dr.Bağcı, “Bunu gerektiren şartları yüzde 100’lere taşımamız gerekiyor. PAÜ artık tercih edilen bir üniversite haline geldi. En çok tıp, mühendislik ve eğitim fakülteleri ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu tercih edildi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon’un tercih edilmesi çok önemli. Sıcak suyu, Pamukkalesi ve Karahayıt’ı ile coğrafi konum avantajı kullanılarak geleceğin fizyoterapistlerin yetiştirilmesi için yeni projelere yönelmemiz gerekiyor. İmkanları kullanarak önce bu meslek yüksek okulunu kendi konusu ile ilgili bir fakülteye dönüştürmek istiyoruz” dedi.
Öğrencilerin kayıtlarının rahat ve kısa bir sürede tamamlaması için gerekli tüm alt yapıyı hazırladıklarını belirten Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, “Kayıtların ilk gününde bir saatte yaklaşık 2 bin öğrenci kaydını yaptırdı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler ve velilerin rahatlıkla kayıt işlemlerini yaptırması çok önemli. Bunun için 15 gün çalıştık” dedi. Fen, fizik, kimya, biyoloji gibi dallara tercih azlığının kendisini üzdüğünü belirten PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, “Bu sadece bizim değil bütün üniversitelerde aynı. Buna bir çare bulmak zorundayız. Bu konuda yeni politikalar bulunmalı, eğitimciler nedenleri üzerinde çalışmalı. Ama biz genel olarak tercihlerden çok memnunuz” dedi

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, bu yıl ilk defa yabancı uyruklu öğrenci kabul ettiklerini belirterek, “250 Yabancı uyruklu öğrenciden 87’sini PAÜ’ye alıyoruz. Bunlara Türkçe eğitimi vermek için Türkçe Dil Eğitim Merkezi’ni faaliyete geçiriyoruz” dedi. İlçelerdeki yüksek okulların, yerel yönetimlerin desteğiyle fiziki olarak iyi bir duruma getirildiğini ifade eden PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, yüksek okulların tüm imkanlarıyla öğrencileri beklediğini söyledi. Dünya üniversitesi olmanın olmazsa olmaz şartının enstitüleşmek olduğunu ve araştırma yapmak olduğunu ifade eden Bağcı, “Batı Anadolu’da dünyayı kucaklayacak antik kentlerde yüzyıllarca çalışacak bir sistemin parçası olmak zorundayız. Bu yüzden PAÜ Arkeolojik Bilimler Enstitüsü’nün kurulması için ilk adımı attık ve bunu YÖK’e bildirdik” diye konuştu. Çal İlçesinde suhanabilir 650 dönüm arazinin PAÜ’ye tahsisi için çalışmaların başladığını ve şu anda ilçede Gazi İlköğretim Okulu olarak kullanılan okulun Tarımsal Biyoteknoloji ve Gen Kaynaklarının Korunması Enstitüsü olması için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Prof.Dr.Bağcı, 500 akademik ve idari yükseltmesi yapılan personel ataması yapıldığını söyledi. Personel atamasında kendileri için 3 ana unsurun önemli olduğunu belirten Bağcı, “Liyakat-Toplam Kalite Yönetimi ve Atama. Bunun dışında hiç bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin kısa sürede hizmete gireceğini, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri gibi bölümlerin ihalesinin yapıldığını belirten Bağcı, “Onkoloji Hastanesi’nin için dolduruldu. Artık kemoterapi ve radyoterapi için hastalar başka bir ile gitmeyecek” dedi.

PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı ayrıca, bu yıl 4 yeni fakültenin hizmete girmesiyle fakülte sayısının 10’a çıktığını, artık bin 700 dönümlük kampus alanının yetersiz kalmaya başladığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı