REKLAMI GEÇ

PAÜ’de AB sertifika kayıtları başladı

PAÜ’de AB sertifika kayıtları başladı

Geçtiğimiz sene, PAÜ SAGEM tarafından düzenlenen, Avrupa Birliği Sertifika Programı (ABSP), bu yıl yeniden başlıyor. Program için ön kayıtlar yapılmaya başlandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2009 Çarşamba, 18:32

Geçen yıl Pamukkale Üniversitesi Stratejik Araştırma Geliştirme ve Entegrasyon Merkezi (SAGEM) tarafından ilki düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri Türkiye’nin en yoğun katılımlı Avrupa Birliği Sertifika Programı (ABSP) bu yıl yeniden başlıyor. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından desteklenen tek program olma özelliğini taşıyan ABSP’09 için ön kayıtlar sagem.pau.edu.tr adresinden alınıyor.

Ulusal ve yerel basının ilgi gösterdiği ve 200’e yakın öğrencinin sertifika aldığı ABSP’08 de dereceye giren öğrenciler bu ay ABGS’nde staja başladılar. Yeni programda da dereceye giren öğrenciler için aynı olanakların genişletilerek sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda ABSP’08’de dereceye giren öğrenciler için Çalışma Bakanlığı ve alanında uzman eğitmenler tarafından Proje Döngüsü Uzmanlık Sertifika Programı düzenlenecek. Program ile SAGEM’in AB projelerinde aktif olarak yer alması, öğrencilerin proje yazmayı öğrenmeleri ve uygulamaları hedefleniyor.

Programın verimliliğinin arttırılması amacıyla PAÜ tarafından Avrupa Birliği genel sekreter yardımcıları, uzmanları ve Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Bölümü ile yapılan görüşmeler sonucunda, sertifika programının içeriği daha da genişletildi. Bu yıl ABGS yanında Çalışma Bakanlığı da programın teknik destekçisi olacak. Avrupa Birliği’ni sosyal, siyasi, ekonomik, hukuki ve tarihi perspektifle inceleyecek olan ABSP’09 kariyerini AB alanında planlayanlara önemli bir fırsat sunuyor.

Diğer yandan AB sosyal politikaları alanında hazırlanacak olan uzmanlık eğitimi ise temel eğitim sertifikasının sonrasında ayrı bir program olarak sunulacak. Bu programla özellikle Avrupa Birliği Sosyal Politikaları ve Türkiye’de uygulanan Sosyal Politikalar, Sosyal taraflar açısından (Sendikalar, Çalışma Bakanlığı, STK’lar ve İŞ-KUR gibi) irdelenecek. Sözü edilen programın da yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

SAGEM’in AB alanında çalışmalarının süreceği, bu alanda kalifiye elemanlar yetiştirmeye devam ederken sosyal sorumluluk projelerine de imza atacağı belirtildi. SAGEM’de, yürütülecek olan çalışmalarda gönüllü öğrencilerin katılımları ve Çalışma Ekonomisi Kulübü ile birlikte Huzurevi, SHÇEK ziyaretleri yapılacak. Bu kapsamda yaşlıların ziyaret edilmesi, kimsesiz ve muhtaç durumdaki çocuklarla ilgilenilmesi ve derslerine yardımcı olunması amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı