REKLAMI GEÇ

Resmî olmayan sınıf anneliği uygulaması yasaklandı

Resmî olmayan sınıf anneliği uygulaması yasaklandı

Son dönemde tartışmalara neden olan sınıf anneliği uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yasak geldi. Bakanlık Valiliklere gönderdiği yazıda, mevzuatta yeri olmayan uygulamalara izin verilmemesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2023 Çarşamba, 09:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuyla ilgili resmi bir uyarı yayımladı. NTV’de yer alan habere göre; Uyarıda; “sınıf annesi” adı altında görevlendirilen velilerin, diğer velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönünde şikayetler geldiği belirtildi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedildi.

Valiliklere gönderilen yazıda, sınıf annesi veya benzer adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmemesi ve okulların bu konuda uyarılması istendi.

Yakın zamanda sosyal medyada gündeme gelen video tepki çekmişti. “Ben bu sınıfın annesiyim, her şeyi bilmek zorundayım” diyen kadına, video ile teşhir edilen öğrenci, “Sınıf annesi, sanki dünyanın ağası” diye cevap veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı