REKLAMI GEÇ

Şiddetten uzak durun

Şiddetten uzak durun

Türk Eğitim-Sen Eğitim Denizli Şubesi Sosyal İşler Sekreteri Esat Şişman, ailelere, karnesi kötü olan çocuklarına sözel ve fiziksel şiddet uygulamamaları konusunda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Sosyal İşler Sekreteri Esat Şişman, karne günü öncesi tüm velileri uyardı. Şişman, ailelerden, başarısız öğrencilere fiziksel ve sözel şiddet uygulamamalarını istedi. Şubede basın toplantısı yapan Şişman, “Öğrencilerimizin bazıları başarılı, bazıları başarısız karne alacaklar. Çocuğunuzun karnesi başarılı da olsa başarısız da olsa, bu aynı zamanda velilerin karnesi olacak ve bundan sonrası için onlara da iş düşecektir.

Eğer çocuğunuzun karnesi başarılı ise, o başarıyı önemseyin. Çocuğunuzu maddi ve manevi ödüllendirin. Yani imkanlar dahilinde hediyeler alınabilir, en azından başarıdan duyduğunuz mutluluğu dile getirerek onları kucaklayıp öpmelisiniz. Böylece çocuğunuz kendisinin ve başardığı işin ne kadar önemli olduğunu anlasın, özgüveni gelişsin, geleceğe daha güvenli bakabilsin” dedi.

Sebeplerini araştırın

Ailelerden, başarısız çocuklara şiddet uygulamak yerine, başarısızlığın sebeplerinin ortaya çıkarmalarını isteyen Şişman, “Karne başarısız ise onlara ne karamsarlık aşılayalım ne de içi doldurulmamış güven veya umut aşılayalım. Bunun yerine mutlaka, çocuğumuzu karşımıza alalım ve başarısızlıktaki sorumlulukları en ince detayına kadar konuşalım. Bundan sonra net olarak, kimin ne yapması gerektiğini ortaya koyalım. Böylece hem çocuklarımıza hem öz eleştiri yeteneğini, hem de sorumluluk bilinci vererek, kendi sınırlarını çizmesine yardımcı olalım diyoruz. Sonuç olarak başarısız çocuklarımıza sözel ve fiziksel şiddet uygulamaktan mutlaka kaçınalım. Ancak, öğrencimizin başarısı ve başarısızlığını ve bunların sebeplerini de tüm gerçekliğiyle ortaya koyarak yeniden stratejimizi geliştirelim. Türk Eğitim-Sen olarak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsine iyi tatiller diliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı