REKLAMI GEÇ

Sözleşmelilere müjde

Sözleşmelilere müjde

Eğitim-İş Denizli Şubesi Basın Sekreteri Yasemin Koptur, Bakanlar Kurulu kararı ile 190 bin sözleşmeli personelin kadro hakkı kazandığının açıklandığını belirterek, “Bu konudaki mücadelemiz başarıya ulaştı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2011 Salı, 16:35

Eğitim-İş Denizli Şubesi Basın Sekreteri Yasemin Koptur, Bakanlar Kurulu’ndan dün çıkan kararla, 190 bin sözleşmeli personelin kadro hakkı kazandığının açıklandığını hatırlatarak, bunun için verdikleri mücadelenin başarıya ulaşmasının sevincini yaşadıklarını bildirdi. Koptur, “Geçtiğimiz günlerde Personel Genel Müdürlüğü ile görüşmüş ve zaman kaybetmeden tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiği konusundaki taleplerimizi tekrar iletmiştik. Bu konudaki mücadelemiz başarıya ulaştı ve bugün çıkan Bakanlar Kurulu kararı ile 190 bin sözleşmeli personelin kadro hakkı kazandığı açıklandı. Bu tüm sözleşmeliler için sevindirici bir haberdir” dedi.

Alınan kararla, mevsimlik işçi gibi çalıştırılan sözleşmeli öğretmenlerin, bundan sonra kadrolu olarak iş güvencesine sahip olacağını belirten Koptur, ancak söz konusu öğretmenlere henüz tayin hakkı verilmediğini vurguladı. Koptur, bundan sonraki mücadelenin, kadroya alınan öğretmenlere tayin hakkı verilmesi için çalışmak olacağını ifade etti. Koptur, “Ancak kadroya geçemeyen 4B’liler ve hiçbir şekilde bu kararla bile kadroya geçemeyen 4C’liler de acilen kadroya geçirilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da hükümet sözleşmelileri kadroya alırken attığı imzaya sadık kalmalı, açıkladığı sözleşmeli öğretmen alımı açıklamasını düzelterek 15 bin kadrolu öğretmen alınacağını duyurmalıdır.
Eğitim-İş Sendikası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim çalışanlarının haklarını yılmadan savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini halkımıza ve kamuoyuna duyururuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı