REKLAMI GEÇ

Pamukkale EML’ye tekstil atölyesi

Pamukkale EML’ye tekstil atölyesi

Pamukkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin fiziki bakımından hayırsever katkıları ile fiziki açıdan yeniden düzenlenen Tekstil Teknolojisi Alanı Atölyesi açılış töreni yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2012 Cuma, 17:17

Atölyede gerçekleştirilen açılışa; Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar,  Hayırsever İş adamı Mustafa Çelikel ve ailesi, milli eğitim idarecileri, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atölyenin fiziki düzenlemesinde büyük katkısı olan Zorel Tekstilin kurucularından  Mustafa Çelikel yaptığı konuşmada; “Eğitim için yaptığım bu küçük katkı bana bugüne kadar tatmadığım bir duyguyu yaşattı. Eğitim adına küçükte olsa bir katkıda bulunmak büyük onur verici. Diğer işadamı arkadaşlarımı da eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum. Bana bu fırsatı veren bütün yetkililere teşekkür eder. Öğrencilerimize de şunu söylemek istiyorum, ben yaptım sizler yaşatın sevgili öğrenciler” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise “ Meslek Lisesi Memleket Meselesi sloganı ile Milli Eğitim Bakanlığımızda son yıllarda önemli değişimler ve gelişmeler oldu. Gelişmiş ülkelerde teknik ara elemanlara çok büyük önem verilmektedir. Bizde bu ülkelerde olduğu gibi bu alana önem vererek üretimimizi artırabiliriz. Son dönemlerde meslek liselerimiz öğrencilerimizle dolmakta ve sanayimize kalifiye eleman yetiştirmekteyiz. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi  orada bulunan yetiştirilmiş nitelikli elemanlarla ölçülmektedir. Son yıllarda buna girişimcilikte eklenmiş durumdadır. Denizli’ye geldikten sonra burada yaşayan bir çok kişinin girişimci olduğunu gördüm. Bu yönü ile ilimiz ülkemizde ihracat bakımından bir çok büyük ili geride bırakmıştır. Bu atölyemizin modern hale gelmesine katkıda bulunan Hayırseverimiz Mustafa Çelikel’e ve diğer tekstil firmalarımızın yöneticilerine çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Konuşmaların ardından hayırseverlere protokol tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı