REKLAMI GEÇ

ÜÇÜNCÜ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE İKİ HAYIRSEVER DAHA BAĞIŞ YAPTI

ÜÇÜNCÜ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE İKİ HAYIRSEVER DAHA BAĞIŞ YAPTI

Denizli’de yaptırılacak üçüncü endüstri meslek lisesine hayırseverlerin katkısı devam ediyor. Bugün imzalanan iki protokol birlikte sayı 37’ye, bağış miktarı da 2 milyon 775 bin liraya ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2011 Salı, 17:22

Vali Yavuz Erkmen’in makamında Bursalıoğlu Makine Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. adına Ali İhsan Bursalıoğlu, anne ve babası Nazife ile Mehmet Küçüker adına da Besalet Küçüker, 75’er bin liralık protokollere imza attı. Atölyeleriyle birlikte 10 milyon liraya mal olması beklenen okulun maliyetinin yarısının hayırseverler tarafından karşılanması hedefleniyor. İmza törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Erkmen, “Değerli hayırseverlerimiz Ali İhsan Bursalıoğlu ve Besalet Küçüker’e çok teşekkür ediyorum. Devlet, il özel idaresi ve belediyenin okul yaptırmak için ayırdığı kaynakların yeterli olmadığı durumlarda hayırseverlerimiz devreye giriyor.” dedi. İşadamı Küçüker ise becerikli idarecilerin yol göstermeleri ve gayretleriyle olmayacak gibi görünen birçok işin yapıldığını, okul projesinin de bunlardan biri olduğunu ifade etti. Küçüker, “Önemli olan, bir işi düşünüp başlamak. Gerisi kendiliğinden geliyor. Eğitim önemli, hele hele meslek eğitimi daha da önemli. İşletmeciler olarak alt ve üst elemanları her zaman bulabiliyoruz ancak ara eleman konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Daha çok ihracat yapmak durumunda olduğumuz şu günlerde, işletmelerin ihtiyaç duyduğu ara ve teknik elemanların yetişmesi öncelikli. Üçüncü endüstri meslek lisesi faaliyete geçtiğinde, bu açığın kapatılmasında önemli bir rol oynayacaktır.” şeklinde konuştu. Bursalıoğlu da bireylerin zenginliğinin yanında toplumun da zenginliğinden yana olduğunu ifade ederek, “Belli mevkilere gelmiş ve belli potansiyele sahip insanların, toplumsal sorumluluk davranışı çerçevesinde birtakım projeleri üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumun her yönden gelişmesi, bireylerin de gelişmesinin temelidir. Bu çerçevede eğitime yapılan katkının önemli olduğunu ve bunun, bireylerin toplumsal sorumluluğu alanına girdiğini düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı