REKLAMI GEÇ

YGS’yi eşekle protesto ettiler

YGS’yi eşekle protesto ettiler

Denizli’de bir grup lise ve üniversitesi YGS’yi merkeze yakın bir ilçeden getirilen eşekle protesto etti. Renkli görüntülerin oluştuğu eylemde öğrenciler sınava girdikleri kalemleri de kırarak, YGS’yi protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2012 Pazar, 17:36

Denizli’de bir grup lise ve üniversitesi YGS’yi Sarayköy ilçesinden getirilen eşekle protesto etti. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan öğrenciler Sarayköy ilçesinden getirdikleri bir eşeğin önüne ”Şakada beni geçtiniz” yazılı pankartı asarak eşeği belediye önünde bir ağaca bağladı.Eşeğin arkasında ”ÖSYM’nin kalemini kırdık” pankartı arkasında toplanan grup bir süre sınav sistemi aleyhinde slogan attı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Metin Kaykan, YGS ve LYS’nin öğrencilerin hayatını belirleyen bir sınav olmasını istemediklerini söyledi. YGS ve LYS’yi eşek şakası olarak değerlendiren Kaykan, ”Öğrenciler için sınavsız bir hayat istiyoruz. Bizlerin yarış atı haline getirilmesini istemiyoruz. Bizler ne kindar, ne dindar bir nesil olacağız. Kendisine aklı ve bilimi almış Mustafa Kemal ve Cumhuriyeti savunan, yoksulun yanında olan bir gençlik olacağız” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sınavda kullandıkları kalemları kırarak eylem alanından olaysız bir şekilde dağıldı. İlçeden eylem için getirilen eşek ise bir nakliye aracıyla tekrar ilçeye gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı