REKLAMI GEÇ

Hasan Ali Yücel seçkin bir eğitimciydi

Hasan Ali Yücel seçkin bir eğitimciydi

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Şube Başkanı Yücel Güngör, köy enstitülerinin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in, gerçekleştirdiği önemli atılımlar ve ürettiği eserlerle cumhuriyet döneminin önemli aydınları arasında yer alan, seçkin bir eğitimci olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2012 Cumartesi, 16:31

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Şube Başkanı Yücel Güngör, köy enstitülerinin kurucuları arasında yer alan eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in, ölümünün 51. yıldönümü nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Yücel’in ölüm yıldönümünde sadece anılması değil, anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Yücel, dönemin İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç ile birlikte köy enstitülerini kurarak, eğitim ve bilimi köylere kadar ulaştıran bir eğitimci olduğunu dile getiren Güngör, şunları söyledi: “Hasan Ali Yücel, cumhuriyet devriminin aydınlanma kurumu olan köy enstitülerini, kıtlık ve yokluk yıllarında bütçeye yük olmadan kurarak, yetiştirdiği öğretmenlerle de fırsat eşitliğini başta olmak üzere karma, laik ve bilimsel eğitimi, Anadolu köylerine kadar ulaştırdı. Yücel, gerçekleştirdiği önemli atılımlar ve ürettiği eserlerle cumhuriyet döneminin önemli aydınları arasında yer alan seçkin bir eğitimcidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı